Atunci a venit de Crăciun, pe Aeroportul Otopeni, cu intenția de a ajunge la Curtea de Argeș, unde ar fi vrut să asiste la Sfânta Liturghie. Dar a fost întors din drum, pe autostrada București-Pitești, fiind nevoit să plece înapoi în Elveția.

Abia doi ani mai târziu, de Paști, Regele avea să-și împlinească visul. „Majestățile lor Regele și Regina vor sosi în România, sâmbătă, 25 aprilie 1992 (pe Aeroportul din Suceava, n.r.), și vor asista la slujba de Înviere la Mănăstirea Putna. Duminică, de Paști, Majestățile lor vor fi în București, unde vor asista la a Doua Înviere la Biserica Sf. Gheorghe, la ora 13.00. Majestățile lor vor înnopta în București și speră să viziteze, de asemenea, mormintele strămoșești din Curtea de Argeș. Vizita Majestăților lor în Româ- nia, de natură privată și restrânsă, se va încheia luni, 27 aprilie”, anunța un comunicat emis de Biroul de presă al regelui Mihai I de la Versoix (Elveția).

În trimpul acelei vizite istorice, fotografia din arhiva Agerpres îi surprinde pe Regele Mihai și pe Regina Ana, înconjurați de mulțime, la Mănăstirea Curtea de Argeș, loc în care cei doi își dorm acum somnul de veci, alături de Carol I al României și Reginele Elisabeta și Ma ria ale României.

 

Te-ar putea interesa și: