Evenimentul Zilei > Actualitate > Paștele în al doilea an de pandemie. Mii de credincioși au venit la Biserică să ia lumină. Foto
Paștele în al doilea an de pandemie. Mii de credincioși au venit la Biserică să ia lumină. Foto

Paștele în al doilea an de pandemie. Mii de credincioși au venit la Biserică să ia lumină. Foto

Mii de credincioși au venit la Biserică în al doilea an de pandemie de coronavirus. De data aceasta restricțiile au fost ridicate pentru noaptea de Înviere și oricine a putut să se ducă să ia lumină fără nici o problema.

Curțile bisericilor au fost pline, cu sau fără distanțare socială, cu sau fără măști de protecție. Mii de credincioși au venit să ia lumină în cea mai sfântă noapte a anului: noaptea de Înviere.

Slujba de Înviere de la Patriarhie

La Patriarhie, au asistat azi-noapte în jur de 500 de credincioși. Cu distanțare fizică și măști, dar încărcați cu speranță că viața va reveni în curând la normal.

La miezul nopţii, creştin-ortodocşii au fost martorii miracolului Învierii. Dacă anul trecut, cu toţii au primit lumina în uşa casei, la fel şi sfintele Paşti, anul acesta au avut voie să meargă la biserică, iar preoţii au împărţit lumina.

-E o mare bucurie sufletească și mulțumim bunului Dumnezeu că anul acesta de Sărbătoarea Învierii sunt aici.

-Anul trecut stăteam închiși în case, o mare tristețe că nu am putut să participăm la slujbe cu toate că lumina a venit acasă. Anul acesta parcă a fost răsplata.

Alte mii de bucureșteni au fost prezenți la numeroase alte lăcașuri de cult din Capitală.

Lumina a venit pe mare la Constanța

La Constanța, înaintea slujbei de Înviere, Lumina Sfântă a fost adusă de pe mare, conform tradiției, de Arhiepiscopul Tomisului,Teodosie.

„În anul 2021, la Sfintele Sărbători de Paști, a venit lumina din cer la Ierusalim şi a ajuns la noi pe mare, cum a ajuns acum aproape 2.000 de ani cu Sfântul Andrei. Sfântul Andrei se bucură acum din cer că îi păstrăm lumina pe care a adus-o din țara sfântă, de la Mormântul Domnului.

Noi toți avem nevoie de această lumină. Aceasta e sfințenia cea mare.

Aceasta este bucuria, pentru că lumina învierii Domnului alungă întunericul (…) Tuturor românilor le dorim să se simtă fiii duhovnicești ai celui dintâi chemat la apostolie, Sfântul Apostol Andrei (…) Hristos a înviat!”, a urat ÎPS Teodosie.

Fotografii: basilica.ro

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: