Cea mai bună rețetă de humus. Secretul stă în năut

Cea mai bună rețetă de humus. Secretul stă în năut Sursă Youtube

Oricine poate prepara o rețetă simplă și sănătoasă de Humus. Această mâncare provine din Liban și este o sursă bogată de acizi grași esențiali omega-3, care ajuta la protecția sistemului cardiac.

Humusul se numără printre mâncărurile naționale în Liban, teritoriile palestiniene, Israel și Siria. Humusul este o sursă excelentă de proteine pe bază de plante, oferind 7,9 grame pe porție. El conține fier, vitamina B6, acid folic și aminoacizii cu un puternic rol antiiinflamator. 100 de grame de humus au aproximativ 420 de calorii.

Pentru rețeta de Humus, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

500 g năut sucul a 2 lămâi 100 ml ulei 2 linguri pastă de susan 4 căţei de usturoi 1 crenguță pătrunjel

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu o seara înainte de preparare, se pune năutul în apă rece. A doua zi, se scurge și se pune la fiert, iar când boabele s-au înmuiat, se scurg și se mixează. Se adaugă pasta de susan. Se adaugă sucul de lamâie și uleiul în timp ce se continuă mixarea, apoi usturoiul pisat. Se scoate pasta într-un bol sau o farfurie, i se fac câteva sanţuri la suprafaţa si se pune puţin ulei de măsline.

humus

Sursă Dreamstime

Rețetă de humus cu avocado

Puteți  prepara și o rețetă de humus cu avocado, ideală pentru micul dejun. Aveți nevoie de următoarele ingrediente: avocado bine copt (2 bucăți), năut fiert (100 g), sare roz (de Himalaya), piper proaspăt, ulei de măsline (70-80 ml), usturoi (3-4 căței), pastă de susan – tahini (2 lingurițe), jumătate de lămâie (zeamă) și apa în care este fiert năutul, dacă alegeți să îl fierbeți (20-30 ml).

Se adaugă în blender avocado, uleiul de măsline, usturoiul tăiat felii, zeama de lămâie, sarea și piperul. Apoi pornim blender-ul și îl lăsăm câteva minute până când se formează o pastă fină. adăugăm năutul fiert, pasta de tahini și pornim iar blender-ul pentru a le pasa și pe acestea. Se va forma o pastă mai groasă pe care o vom subția cu 2-3 linguri de apă. Apa trebuie să fie cea în care a fiert năutul. Apoi pentru ultima oară vom mixa iar toate aceste ingrediente.

Pasta rezultată se pune într-un bol peste care vom adaugă (opțional) boabe fierte de năut, felii de avocado, puțin piper și ulei de măsline.