Evenimentul Zilei > Actualitate > Partidul Socialist Bulgar iniţiază o moţiune de cenzură la adresa guvernului Borisov
Partidul Socialist Bulgar iniţiază o moţiune de cenzură la adresa guvernului Borisov

Partidul Socialist Bulgar iniţiază o moţiune de cenzură la adresa guvernului Borisov

Partidul Socialist Bulgar /BSP/ iniţiază o moţiune de cenzură la adresa guvernului de la Sofia, condus de premierul Boiko Borisov. Liderul socialiştilor, Kornelia Ninova, a precizat că votul de neîncredere va viza eşecul executivului bulgar de a combate corupţia, informează Rador.

„Demisia şi căderea acestui guvern reprezintă garanţia prosperităţii Bulgariei şi perspectivei poporului bulgar”, a subliniat Ninova.

Într-o declaraţie în numele grupului parlamentar al socialiştilor, Kornelia Ninova a adresat o serie de critici la adresa cabinetului Borisov 3.

„În acest moment, există cel puţin trei realităţi. Prima este pandemia de coronavirus. Boala dispare, apoi se reîntoarce şi, împreună cu măsurile de sănătate, în loc să fie o lecţie pentru reforma urgentă a modelului de sănătate, se intensifică din ce în ce mai mult senzaţia de obiective politice. Este de remarcat faptul că numărul noilor cazuri de infecţie creşte direct proporţional cu scandalurile generate de autorităţi. Înăsprirea măsurilor împotriva răspândirii bolii este cea care serveşte la acoperirea scandalurilor şi la consolidarea guvernului.

A doua realitate este criza economică şi socială ca urmare a pandemiei. Se poate vedea cu ochiul liber că vine o tornadă, care distruge companii, investiţii şi gospodării. Cea de-a treia realitate, cea mai periculoasă – participarea la distrugerea temeliei casei noastre, Bulgaria. Baza este statalitatea. Nicio instituţie nu funcţionează după reguli”, a precizat liderul socialist în plenul parlamentului.

Drept exemplu, Ninova a indicat sumele uriaşe lipsă din buget din cauza impozitelor neplătite de mai multe companii de jocuri de noroc, precum şi înregistrările cu vocea premierului Boiko Borisov.

„Prim-ministrul ameninţă un jurnalist de investigaţie şi umileşte parlamentul prin preşedintele acestuia. În timp ce face toate acestea, doarme cu o armă la cap, înconjurat de pachete de bani. Alţi oameni de afaceri dezvăluie modul în care companiile le sunt luate prin forţă şi aroganţă. Aceasta este o dezintegrare a statalităţii”, a remarcat Ninova.

Liderul BSP a anunțat, de asemenea, că grupul parlamentar al socialiştilor va propune o comisie de anchetă pentru a stabili faptele privind cumpărarea de acţiuni la Prima Bancă de Investiţii de către Banca de Stat pentru Dezvoltare, care, în opinia sa, s-a realizat la preţuri reduse. 

Sursa: Rador

 

Publicat in categoriile: Actualitate, International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: