Evenimentul Zilei > Politica > Partidul lui Dragnea nu se vede în sondaje. Ce spune Vasile Dâncu despre succesul Alianței pentru Patrie
Partidul lui Dragnea nu se vede în sondaje. Ce spune Vasile Dâncu despre succesul Alianței pentru Patrie

Partidul lui Dragnea nu se vede în sondaje. Ce spune Vasile Dâncu despre succesul Alianței pentru Patrie

Strategul PSD a spus că partidul pe care Liviu Dragnea îl susține nici nu se vede în sondajele de opinie.

Vasile Dâncu a vorbit despre partidul pe care fostul șef al PSD, Liviu Dragnea a anunțat că îl susține. Este vorba despre Alianța pentru Patrie, un partid care nu va face probleme PSD.

„Până în acest moment procentul votanților și al nucleului dur al PSD a crescut. Așa încât nu apare încă în sondaje foarte evident această formațiune politică nouă. Părerea mea este că nu va reuși să facă acest lucru, deoarece prin ce afirmă se află pe traiectul AUR. Cei de la AUR au o carieră politică parlamentară și va fi foarte greu să se lanseze. Niciun președinte al PSD, care a făcut partide, Mircea Geoană sau Victor Ponta, care a avut un pic de succes cu partidul dumnealui, nu a reușit. Va fi foarte greu pentru Dragnea”, a spus Dâncu.

Ludovic Orban ar avea succes cu un nou partid

Dacă Dragnea nu ar avea nicio șansă cu un nou partid, nu la fel s-ar putea spune despre Ludovic Orban. Vasile Dâncu crede că un nou partid condus de către acesta ar avea succes.

„Aş spune că în acest moment Orban ar avea o şansă dacă ar reuşi să facă un fel de partid care să nu fie neapărat, să se lupte cu PNL-ul, aşa cum se încearcă la noi … Deci ar putea să facă asta, mai ales că lumea percepe, şi în lumea liberală se percepe că i s-a produs o mare nedreptate, pentru că i s-a luat scaunul înainte de congres. Are un statut de victimă. Şi pierzându-şi încrederea Cîţu, care la început poate că a fost o speranţă – a reuşit să urce la încredere până spre 30%, acum a coborât sub 10% – dar cumva el a câştigat prin comparaţie”, a mai spus Dâncu.

Dragnea susține Partidul pentru Patrie

Eliberat recent din închisoare, Liviu Dragnea a anunțat că va susține un partid care se va numi Alianța pentru Patrie. El a spus că noul partid va avea o doctrină națională care va urmări ca românii să ducă o viață mai bună.

“A sărit de 80.000 de membri, l-am întrebat pe Codrin Ştefănescu înainte de emisiune, că voiam să ştiu, sunt deja 35 de organizaţii constituite, în 35 de judeţe, 17 ţări au deja organizaţii APP constituite”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă este membru al Alianţei Pentru Patrie, fostul lider social-democrat a răspuns negativ.

„Susţin cu tărie acest partid, pentru că este un partid în care, din fericire sau din păcate, este singurul în care am încredere că poate renaşte România. România astăzi, şi nu numai astăzi, de vreo doi ani şi ceva, este condusă după nişte planuri care nu sunt ale ei. Şi e captivă în continuare într-o spirală a laşităţii şi incompetenţei, care face ca economia şi societatea să se degradeze continuu. Este un partid care, trebuie să recunosc, m-a surprins plăcut”, a mai comentat Liviu Dragnea.