Conform scrierilor străvechi, totul ar fi început de la o provocare pe care regina Messalina a lansat-o către o prostituată. Aceasta a vrut să vadă care dintre ele rezistă să facă sex cel mai mult.

Prostituata a renunţat după 24 de ore de sex, în timp ce Messalina a „rezistat” 25 de ore, timp în care a făcut sex cu 25 de bărbaţi. Dezvăluirile îi sunt atribuite istoricului Dio Cassius (155-229 d.Hr).

Dio Cassius, istoricul care a notat toate aceste întâmplări, a mai scris că cea de a treia soţie a împăratului roman Claudius „trăia în desfrâu şi silea şi pe celelalte femei să se prostitueze. Pe unele le obliga să se supună la actul sexual chiar în palat, în prezenţa şi sub ochii bărbaţilor lor. Pe acestea, care acceptau aşa ceva, le iubea şi le favoriza, iar pe bărbaţii lor îi atrăgea de partea ei prin tot felul de cinstiri şi funcţii înalte. Alte familii în schimb, care nu se înjoseau cu asemenea murdării, erau ţinta urii ei, dacă nu şi victime”.

Pentru a nu da de bănuit, Messalina îi trimitea soţului ei sclave cu care să se culce, iar pe cei care încercau să o dea în vileag îi plătea sau îi pedepsea, scrie Romania TV.