Decizia în acest sens a fost luată azi în cadrul ședinței la care au luat parte reprezentanții birourilor permanente ale celor două Camere.
În consecință, comisiile de politică externă ale Senatului și Camerei Deputaților vor redacta draftul Declarației.
Proiectul va ajunge apoi în plenul celor două Camere, în vederea adoptării, arată surse politice din cadrul Forului Legislativ.
În același timp, se știe că Declarația va fi adoptată cel târziu săptămân viitoare.
Situația din Republica Moldova este extrem de tensionată, în contextul în care conducerea țării vecine se află în acest moment într-o situație ambiguă.
După ce noul Guvern condus de Maia Sandu a fost învestit pe 8 mai, o zi mai târziu Curtea Constituțională a Republicii Moldova l-a suspendat pe șeful statului moldovenesc, Igor Dodon.
În același timp, fostul premier, Pavel Filip, a devenit președinte interimar.
Totodată, Curtea Constituțională din stânga Prutului a declarat ca neconstituțională, tot pe data de 9 iunie, numirea Guvernului condus de Maia Sandu.
În plus, aceeași Curte a dizolvat Parlamentul Republicii Moldova, în timp ce președintele interimar, Pavel Filip, vorbește despre organizarea alegerilor anticipate, la începutul lunii septembrie, acest an.
Nu în ultimul rând, președintele suspendat, Igor Dodon, a declarat că nu recunoaște aceste schimbări dramatice la vârful țării.