Cele mai importante declaraţii ale premierului Victor Ponta pe evz.ro:
- Nu văd această declaraţie ca pe un conflict între preşedinte şi premier, ci ca pe o revenire la normalitate, ca pe o revenire la conlucrarea între instituţiile statului.
- După 2008 instituţiile statului nu au colaborat foarte bine în chestiuni europene, Parlamentul a fost exclus de la decizii, iar premierul României a considerat că e bine să fie exclus, a avut o poziţie umilă.
- Sunt cinci puncte pe agenda europeană pe care Guvernul le consideră prioritare pentru România. În ceea ce priveşte aderarea la Schengen, progresele României au fost apreciate la ultima întrunire a miniştrilor de externe şi sperăm ca în septembrie să aderăm.
- În privinţa Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), România şi-a îndeplinit toate obligaţiile. Declaraţiile iresponsabile şi egoiste ale unor oameni politici români care îşi doresc, doar pentru că partidul din care fac parte nu se mai află la putere, să avem un raport negativ pe justiţie cred că fac parte dintr-un mod de a face politică de dinainte de 1995 sau poate chiar de dinainte de 1989. Un raport pozitiv e un raport pozitiv pentru România, nu pentru o forţă politică sau alta pentru că în ultimii 5 ani am fost pe rând, partidele reprezentate azi în Parlament, într-o formă sau alta, la guvernare, şi un raport pozitiv ar reprezenta o bilă albă pentru România în ansamblu. Interesele meschine nu cred că au legătură cu interesul de ansamblu al României şi vă asigur că toate eforturile României şi ale Guvernului vor fi îndreptate în direcţia îndeplinirii acestor condiţionalităţi pe care România trebuie să le pună în practică cât mai rapid.
- Guvernul pe care îl conduc va opri toate practicile anterioare de blocare a proiectelor europene pe criterii politice. Din punctul meu de vedere, orice primar, orice preşedinte de consiliu judeţean, indiferent dacă e de la USL, PDL, UDMR sau orice alt partid, va avea tot sprijinul necesar pentru accesarea fondurilor europene. Consider condamnabilă aprecierea acestor proiecte pe un criteriu politic şi vreau să vă asigur că acest lucru nu se va mai întâmpla în viitor.
- În ultimii ani, (...) e evident că am ratat ocazia de a folosi cei mai ieftini bani din lume deoarece fondurile structurale şi de coeziune, ca şi cele privind Politica Agricolă Comună, sunt fonduri nerambursabile. România s-a împrumutat de la instituţiile financiare internaţionale şi de pe piaţa financiară privată cu bani pe care ar fi putut să-i obţină prin accesarea fondurilor europene. Este pentru prima dată când România participă activ la discuţiile despre Bugetul Uniunii Europene pentru 2014- 2020.
- În UE există o dezbatere importantă despre un pact de creştere economică ce poate reprezenta pentru România o şansă de a fi implicată în crearea de locuri de muncă şi de dezvoltare economică.
- Îmi doresc reluarea comunicării şi colaborării instituţionale. Parlamentul nu poate fi un spectator. Dvs. trebuie să fiţi informaţi despre reuniunile europene importante şi să daţi un mandat celor care reprezintă România la Bruxelles.
- Preşedintele şi premierul României pot reprezenta, în aceeaşi măsură, românia la reuniunile Consiliului European. 25 de ţări din UE sunt reprezentate de premier. Excepţie fac Cipru şi Franţa. Consider util pentru buna reprezentare a României ca cel care reprezintă România la nivel european, în funcţie, evident, de agenda reuniunii, să aibă un mandat de principiu din partea dvs., a Parlamentului României şi să prezinte în faţa dvs, atât înainte de Consiliu, cât şi după, temele principale şi care sunt deciziile care privesc ţara noastră.
- De asemenea, consider şi vă propun, stimaţi deputaţi şi senatori, ca în toate probleme care ţin de activitatea economică, socială, fonduri europene, securitatea frontierelor, Guvernul şi primul-ministru să reprezinte interesele României pe plan european. Agenda Consiliului European din 28 iunie, agendă publică, prevede foarte clar că principalele discuţii se vor axa pe situaţia economică la nivelul UE, pe problema adoptării unui pact de creştere economică şi creare de locuri de muncă şi pe negocierile privind viitorul mecanism multianual financiar 2014-2020.
- Andrei Marga: Potrivit Constituţiei, la Consiliul European ar trebui să participe prim-ministrul României
- Victor Ponta: Disputa Băsescu - Ponta pentru mine nu este esenţială
- Wilfried Martens: România are o Constituţie clară, preşedintele şi numai preşedintele reprezintă statul român la Consiliul European

Stirile zilei
animalzoo.ro
doctorulzilei.ro
De ce este orgasmul cea mai eficientă metodă prin care ne...
Alte articole din categoria: Parlament
Alte articole din categorie
Tratamente şi vindecări miraculoase
32,00Lei
LASA UN COMENTARIU