Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea anunța că Mișu Negrițoiu, precum și întreaga conducere a acestei instituții, vor fi destituiți mediat după sărbători, urmând a fi demarate procedurile parlamentare. 

Premierul Sorin Grindeanu a dezmințit, joi, informația potrivit căreia Guvernul ar intenționa naționalizarea pilonului II de pensii. Mai mult, acesta a declarat că acest scandal a fost creat de prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu, care nu are altceva mai bun de făcut.

Tot joia trecută, ASF a decis amendarea companiei NN Pensii și suspendarea ueni persoane din conducerea firmei, din cauza scrisorii adresate clienților, prin care anunțau posibilitatea naționalizării Pilonului II de pensii.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a amendat NN Pensii cu 1% din cifra de afaceri, respectiv 750.000 de lei, ca măsură de sancționare după ce compania a transmis clienţilor o scrisoare prin care îi informa că, în ultimele săptămâni, au existat discuţii în spaţiul public cu privire la o eventuală decizie de naţionalizare a fondurilor de pensii private.  Consiliul ASF a mai decis retragerea autorizării directorului general al companiei, Raluca Ţintoiu, şi amendarea acesteia cu 100.000 lei. Decizia va putea fi contestată.

Mişu Negriţoiu explică şi de ce a fost amendat NN cu 750.000 lei după ce a trimis clienţilor înştiinţări despre posibila naţionalizare a pensiilor private.

"Iniţierea unor astfel de dezbateri de către administratorii de fonduri este în conflict de interese evident, care poate contrapune obiectivul politic al Guvernului cu cel economic al societăţilor comerciale private", a explicat Mişu Negriţoiu într-un comunicat.

Șeful ASF i-a răspuns şi liderului PSD Liviu Dragnea, care l-a acuzat că ar fi pornit scandalul naţionalizării fondurilor de pensii. El spune că afirmaţia este subiectivă pentru că nu au existat discuţii sau opinii oficiale despre acest subiect.

Te-ar putea interesa și: