Parisul MIZERABIL şi plin de ŞOBOLANI. Foto în articol
Editura Evenimentul si Capital

Parisul MIZERABIL şi plin de ŞOBOLANI. Foto în articol

Autor: | | 1 Comentarii | 1365 Vizualizari

Astăzi, Parisul este mai murdar ca niciodată, e plin de gunoi pe străzi iar şobolanii îi invadează pe localnici după revărsare Senei. Acesta este raportul Canard Enchainé (publicaţie satirică celebră). Cauzele: totul este învechit, utilajele depăşite şi lipsa unor factori de decizie fermi. Ne sună cunoscut, nu-i aşa?

Deşi s-a plătit 224.000 de euro de către municipalitate să se ocupe de igiena capitalei şi de starea precară a vehiculelor sale de curăţenie urbană, nu se cunoaşte nimic. Raportul recomandă să ''spele mai bine şi să murdărească mai puţin'', ca şi ''să evalueze şi să organizeze mai bine resursele''. În realitate, însă, raportul arată mustrător cu degetul împotriva subţierii mijloacelor tehnice şi a personalului angajat pentru curăţenia stradală.

Vehicule noi pentru curăţenie, lupta împotriva absenteismului angajaţilor la curăţenia urbană, modernizarea instrumentelor de lucru, acestea sunt câteva din recomandări, în timp ce se dezlănţuie polemica despre invazia şobolanilor în oraş, datorată şi revărsării Senei care a ''gonit'' rozătoarele de sub poduri şi din jurul fluviului. O altă polemică s-a declanşat tot datorită săptămânalului Le Canard Enchainé, pentru cei 224.000 de euro cheltuiţi pentru raport, un sondaj desfăşurat cu 7 comisii compuse fiecare de 15 parizieni. Iată cum una dintre minunatele capitale ale lumii se confruntă cu astfel de probleme în ceea ce priveşte gospodărirea Parisului. Nouă ne sună cunoscut acest subiect şi nu putem să nu observăm că şi pe la case mai mari sunt aceleaşi probleme administrative. Imagini pentru Parigi e sporca foto Imagini pentru Parigi e sporca foto Imagine similară

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate