Evenimentul Zilei > Actualitate > Parisul iar în FLĂCĂRI! Ce se știe despre focul care a lăsat în această dimineaţă zece morți și treizeci de răniți. FOTO în articol
Parisul iar în FLĂCĂRI! Ce se știe despre focul care a lăsat în această dimineaţă zece morți și treizeci de răniți. FOTO în articol

Parisul iar în FLĂCĂRI! Ce se știe despre focul care a lăsat în această dimineaţă zece morți și treizeci de răniți. FOTO în articol

Cel puțin zece persoane au fost ucise și alte treizeci au fost rănite într-un incendiu care a avut loc în noaptea de luni spre marți, 5 februarie , în arondismentul 16 din Paris. Este o mână criminală, un rezident al clădirii a fost arestat și plasat în custodia poliției, a declarat procurorul Remy Heitz care a ajuns acolo în dimineața aceasta.

Zece oameni au fost uciși de focul puternic din clădire

Bilanțul incendiului de pe strada Erlanger, arondismentul 16 al capitalei, a crescut la zece decese, a declarat procurorul de la Paris. "Evaluarea este încă provizorie, recunoașterea este încă în desfășurare", a declarat căpitanul Valérian Fuet, purtător de cuvânt. Primarul arondismentului 16 din Paris, Danièle Giazzi, a declarat pentru franceinfo că cel puțin "un copil mic" se numără printre cele zece victime.

Focul a lăsat 30 de răniți într-o situație de urgență relativă și o persoană este în stare de urgență absolută. În total, 21 de locuitori au fost spitalizați. Opt pompieri sunt printre răniți. Unii suferă de arsuri, iar alții au fost răniţi în timpul operațiilor de salvare. Unul dintre pompieri avea o mână zdrobită.

Incendiul a izbucnit între orele 0:30 și ora 1 dimineața. Pompierii evocă o  "scenă de violență incredibilă". Unii locuitori ai clădirii cu opt etaje au fugit pe acoperiș pentru a scăpa de flăcări, în timp ce mulți alții au cerut ajutor de la ferestrele lor. Clădirea a fost  "a priori în stare foarte bună" , potrivit lui Emmanuel Grégoire.

200 de pompieri au participat la operațiuni

Au reușit să controleze focul în jurul orei 6:00, după mai mult de 5 ore de intervenție. Mai multe străzi din acest cartier, în apropiere de Bois de Boulogne, au fost blocate de zeci de mașini de poliție și camioane de pompieri marți dimineața, în timp ce un miros puternic de fum plutea. " Mulți oameni sunt șocați, o celulă psihologică a fost pusă în practică", a declarat deputatul Claude Goasguen, intervievat de Le Parisien .

O femeie a fost reţinută

Procurorul de la Paris a anunțat astăzi că în jurul orei 8 dimineața "O persoană a fost arestată, este o femeie, ea este în prezent în custodie" , a declarat Remy Heitz, adăugând că a fost un  "rezident" al clădirii arse. Poliția a fost la fața locului cu aproximativ zece minute înainte de începerea incendiului, a declarat o sursă apropiată investigației pentru France 3.

Femeia de 40 de ani a fost arestata la scurt timp dupa incendiu când a încercat să dea foc unui vehicul, a declarat sursa pentru Franceinfo. A fost arestată în timp ce era în stare de ebrietate. Era cunoscută poliției pentru probleme psihiatrice, a declarat o sursă din politie.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: