Evenimentul Zilei > Social > Părinții infectați cu COVID-19 vor fi tratați, alături de copiii lor, în secțiile de pediatrie. Când se face transferul pe secția de adulți
Părinții infectați cu COVID-19 vor fi tratați, alături de copiii lor, în secțiile de pediatrie. Când se face transferul pe secția de adulți

Părinții infectați cu COVID-19 vor fi tratați, alături de copiii lor, în secțiile de pediatrie. Când se face transferul pe secția de adulți

Părinții care vor fi depistați infectați cu coronavirus vor putea să fie tratați în secțiile de pediatrie în care se află internați și copiii lor, a anunțat, luni, Ministerul Sănătății, precizând modificarea actelor normative în acest sens. Măsura se aplică de pe data de 13 septembrie.

„Începând de astăzi, 13 septembrie 2021, unităţile sanitare cu paturi, care au în structură secţii sau compartimente cu profil pediatric, pot asigura asistenţa medicală pentru însoţitorii care sunt cazuri suspecte şi cazuri confirmate de COVID-19”, a transmis, luni, ministrul sănătății.

Părinții infectați cu COVID-19, tratați în secțiile de pediatrie. În ce condiții se face transferul pe secția de adulți

„În situaţia în care evoluţia copilului este favorabilă şi este posibilă externarea acestuia, dar însoţitorul copilului necesită în continuare asistenţă medicală spitalicească, medicul curant al însoţitorului împreună cu şeful de secţie au obligaţia de a organiza transferul acestuia pe o secţie de adulţi, în cadrul aceleiaşi unităţi sanitare, sau, într-o altă unitate sanitară”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

În acest sens, Ministerul Sănătăţii a modificat Anexa nr. 1 si Anexa nr.2 la Ordinul ministrului sănătăţii nr. 434/2021 privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor şi a unităţilor de dializă în contextul pandemiei de COVID-19 şi a listei spitalelor şi unităţilor de dializă care asigură asistenţa medicală pentru pacienţi, cazuri confirmate şi suspecte de COVID-19, conform clasificării spitalelor în 3 niveluri de competenţa.

Modificările au fost publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 875 din 13 septembrie 2021.

Bilanț coronavirus, 13 septembrie. 1.849 de cazuri noi de infectare

Până luni, 13 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.122.653 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.849 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 35.036 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 12.09.2021 (10:00) – 13.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 46 de decese (28 bărbați și 18 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș-Severin, Constanța, Dolj, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timiș și Vaslui.

Dintre cele 46 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 3 la categoria de vârstă 40-49 ani, 8 la categoria de vârstă 50-59 ani, 11 la categoria de vârstă 60-69 ani, 17 la categoria de vârstă 70-79 ani și 6 la categoria de vârstă peste 80 ani.

41 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 4 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Nu sunt raportate decese anterioare intervalului de referință.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: