"Parintele rock'n'rollului", Ike Turner, mort la 76 de ani

"Parintele rock'n'rollului", Ike Turner, mort la 76 de ani

Ike Turner, una dintre legendele R&B-ului si fostul sot al cantaretei Tina Turner, a incetat din viata miercuri, la varsta de 76 de ani, in locuinta sa din San Marco, in apropiere de San Diego (California), informeaza AP.

Anuntul a fost facut de impresarul artistului, care nu a oferit alte detalii, insa Jeanette Bazzell Turner, cu care Ike Turner s-a casatorit in 1995, a declarat ca muzicianul suferea de emfizem pulmonar.

Contactat de site-ul tmz.com, purtatorul de cuvant al Tinei Turner a declarat: „Tina stie ca Ike a incetat din viata. Nu a mai vorbit cu el de 35 de ani. Nu vor exista comentarii ulterioare”.

Cantaret, compozitor si producator, Ike Turner a descoperit-o in 1957 pe Anna Mae Bullock, o adolescenta din Nutbush, Tennessee, cu care s-a casatorit si pe care a lansat-o in lumea muzicii, cu numele de scena Tina Turner. Desi este considerat unul dintre cei mai reprezentativi artisti R&B, numele Ike Turner este sinonim cu abuzul si violenta, motiv pentru care Tina Turner a divortat in 1976.

Ne puteți urmări și pe Google News

In 1986, cantareata a scris o carte autobiografica, „Eu, Tina”, in care descrie in amanunt abuzurile la care a fost supusa in timpul casniciei cu Ike.

Ike Turner, caruia i se atribuie prima inregistrare rock’n’roll, „Rocket 88” (1951), a colaborat mai bine de un deceniu cu sotia sa, Tina Turner, a fost inclus in Rock and Roll Hall of Fame, iar anul acesta a castigat un Premiu Grammy pentru  albumul „Risin’ With the Blues”.