Parcul Natural Comana, vandalizat de gunoaiele şi grătarele de 1 Mai

Parcul Natural Comana, vandalizat de gunoaiele şi grătarele de 1 Mai

Parcul Natural Comana, cel mai mare rezervor de biodiversitate din sudul ţării, a căzut victimă pro mo vării marca „Elena Udrea”.

Cu ocazia miniva can ţei de 1 Mai, turiştii au aprins focuri în plină arie protejată şi au lăsat în urmă mor ma ne de gunoaie. Acestea sunt acuzaţiile aduse de ecologiştii de la Agent Green. „Turiştii de picnic nu au nicio legătură cu ecoturismul. Ei vin, fac grătarul, lasă mizerie, deranjează natura şi pleacă. Ce s-a întâmplat de 1 Mai la Comana este cel mai bun exemplu de promovare nechibzuită a turismului necontrolat”, a declarat Gabriel Păun, preşedintele Agent Green.

El a făcut aluzie la invitaţia pe care ministrul turismului le-a făcut-o recent bu cu reş te ni lor de a vizita parcul de la Comana. Rangerii de la Administraţia parcului (APNC) au con to rizat în weekend circa 520 de maşini şi 1.500 de excursionişti, care au făcut grătare, au lăsat deşe uri şi au făcut zgomot, deranjând animalele săl ba tice.

Comisarii Gărzii de Mediu Giurgiu s-au li mitat să împartă sfaturi şi pungi din plastic în loc să dea a menzi, acuză ecologiştii, aflaţi şi ei sâmbătă în zonă pentru a oferi saci pentru gunoi. Şeful APNC, Valentin Grigore, s-a plâns că agenţii săi nu mai pot da sancţiuni din cauza recen telor modificări la Legea mediului. „Nu putem decât să strângem deşeurile. Lucrăm ca nişte gunoieri”, şi-a exprimat el nemulţumirea.

Ne puteți urmări și pe Google News