Procurorul general Augustin Lazăr a dispus verificări la DIICOT după relatările apărute în presă legate de implicarea unui procuror, Marius Olteanu Felician, în muşamalizarea unui caz în care poliţişti şi ofiţeri SRI erau clienţi ai unei reţele de trafic de minore.
„Cu privire la activitatea de urmărire penală desfășurată în dosarul disjuns, s-a constatat că soluția adoptată de către procurorul de caz a fost fundamentată doar pe analiza și interpretarea probatoriului administrat în dosarul nr.719/D/P/2005. În concret, din examinarea actelor aflate la dosar a rezultat că nu s-au administrat alte probe în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt, în raport cu persoanele și infracțiunile pentru care s-a dispus disjungerea cauzei. Totodată, s-a constatat că în cauză a intervenit prescripția răspunderii penale în raport cu faptele cercetate, motiv pentru care nu sunt aplicabile dispozițiile art.335 Cod procedură penală”, se arată în comunicatul Parchetului General.
„În ceea ce îl privește pe magistratul militar la care s-au referit relatările din mass-media, a rezultat că numele acestuia apare menționat doar în cadrul procedurii de recunoaștere după planșa fotografică efectuată în dosarul nr.719/D/P/2005, fiind identificat de către una dintre victimele traficului de persoane ca fiind un bărbat despre care i s-a spus că este polițist și pe care l-a văzut o singură dată, în restaurantul Shanghai din București, în compania unuia dintre inculpați, luând masa. Din examinarea celor două dosare, a rezultat că procurorul militar nu a avut vreo calitate în procesul penal și nici nu au rezultat alte aspecte referitoare la el, cu excepția celor mai sus arătate”, se arată în documentul citat.
Augustin Lazăr a dispus trimiterea Raportului întocmit de Serviciul de îndrumare și control la Inspecția Judiciară pentru a aprecia cu privire la posibila săvârșire în acest context a unor abateri disciplinare sau încălcări ale Codului Deontologic al judecătorilor și procurorilor .
Gabriel Predoiu, fratele generalului SIE Silviu Predoiu, şeful de facto al Serviciului de Informaţii Externe, apare într-un dosar de trafic sexual în care sunt implicate inclusiv minore, a scris tolo.ro. Gabriel Predoiu a fost recunoscut de o victimă a reţelei ca fiind printre cei care frecventau în anul 2005 localul Shanghai din Bucureşti, unde tinerele erau ţinute în captivitate. Gabriel Predoiu, ofiţer SRI la data respectivă, era cunoscut drept „Gabi SRI”. Dezvăluirea apare în investigaţia făcută de Cătălin Tolontan şi echipa lui privind un dosar muşamalizat al unei reţele de trafic sexual, reţea care ar fi beneficiat de protecţie la nivel înalt din partea unor procurori, poliţişti, chiar şi ofiţeri de informaţii.
Gabriel Predoiu, fratele generalului Silviu Predoiu, șeful Serviciului de Informații Externe, a fost recunoscut în 2005, la DIICOT, de către una dintre fetele obligate să se prostitueze. Aceasta l-a indicat pe Gabriel Predoiu "fără ezitare" și "după ce a privit cu atenție planșa (de recunoaştere - n.r.)".
Potrivit mărturiei fetei, Gabriel Predoiu frecventa localul Shanghai, cartierul general al unei reţele infracţionale conduse de un cetăţean chinez. Fata îl știa pe Gabriel Predoiu drept „Gabi SRI”.
Serviciul de Informaţii Externe a recunoscut pentru tolo.ro că Gabriel Predoiu este fratele şefului SIE Silviu Predoiu şi că în anul 2005 era ofiţer SRI. De altfel, cei de la SIE susţin că fratele lui Silviu Predoiu se afla în misiune când mergea la restaurantul Shanghai.