Evenimentul Zilei > Social > Parastas de 40 de zile de la despărțirea de Radu Beligan, la o zi după înmormântarea lui Marin Moraru
Parastas de 40 de zile de la despărțirea de Radu Beligan, la o zi după înmormântarea lui Marin Moraru

Parastas de 40 de zile de la despărțirea de Radu Beligan, la o zi după înmormântarea lui Marin Moraru

Într-o atmosferă cernită, marcată de trecerea în neființă a unui alt mare actor al scenei românești, Marin Moraru, la Cimitirul Bellu a avut loc parastasul de 40 de zile al maestrului Radu Beligan. „Evenimentul zilei” a fost martor la slujba oficiată în capela cimitirului și la cea de la mormântul celebruii actor, situat pe Aleea Artiștilor

Se spune, în tradiția ortodoxă, că de când murim şi până la 40 de zile, când are loc judecata particulară a sufletului şi se hotărăşte de Dumnezeu unde o să stăm, la bine sau la rău, până la judecata de apoi, este un timp de tranziţie, adică un timp provizoriu, pentru drepţi şi pentru păcătoşi. Radu Beligan, însă, marele maestru al scenei românești, a avut un sprijin pământesc din partea celor dragi.
Ca într-unul din miile de acte ale pieselor jucate de actorul-simbol al României pe scenele teatrelor, un grup restrâns de rude și prieteni au fost, ca într-un scenariu scris de Divinitate, principalii protagoniști ai momentului premergător de trecere a sufletului la Dreapta Judecată. De la capela cimitirului Bellu nu au lipsit Lamia, Raluca și Alexandru Beligan, cei trei copii ai maestrului trecut în neființă la vârsta de 97 de ani, pe data de 20 iulie, la Spitalul „Elias” din Capitală. Ei s-au îngrijit de cele necesare slujbei și pomenii care a urmat după aceea. Le-au fost alături rude, dar și actorul George Ivașcu, directorul teatrului Metropolis.Odihnește lângă Tatiana Stepa

Pe Aleea Artiștilor, Radu Beligan are la căpătâi o cruce, simplă, din lemn. Fără cavou, fără „favoruri” pământești. „Credeți că îi vor face și dumnealui un cavou?”, ne întrebau doi angajați ai cimitirului, mirați, parcă, de simplitatea locului de veci. Trupul marelui actor odihnește lângă cel al Tatianei Stepa, celebra cântăreață de muzică folk, răpusă de cancer în anul 2009. În apropiere se află și modestul mormânt al lui Cristian Pațurcă, cantautorul „Golan” ale cărui cântece au devenit simboluri pentru Piața Universității. Într-o atmosferă cernită, marcată de trecerea în nefi ință a unui alt mare actor al scenei românești, Marin Moraru, la Cimitirul Bellu a avut loc parastasul de 40 de zile al maestrului Radu Beligan. „Evenimentul zilei” a fost martor la slujba ofi ciată în capela cimitirului și la cea de la mormântul celebrui actor, situat pe Aleea Artiștilor Parastas de 40 de zile de la despărțirea de Radu Beligan, la o zi după înmormântarea lui Marin Moraru.


Slujba de veșnică pomenire la căpătâiul maestrului, la parastasul de 40 de zile Mormântul lui Radu Beligan se află pe Aleea Artiștilor, lângă cel al Tatianei Stepa.


Marin Moraru, lângă Adrian Pintea

La câțiva zeci de metri distanță de locul de veci al lui Radu Beligan a fost înmormântat, miercuri, Marin Moraru. Actorul care a pierit la același spital în care și-a găsit sfârșitul și Radu Beligan – Elias- după o grea suferință, la vârsta de 79 de ani, odihnește în vecinătatea lui Adrian Pintea. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: