Un PARADIS DOAR pentru FEMEI. Polemicile sunt în toi: este SEXISTĂ şi discriminează BĂRBAŢII

Un PARADIS DOAR pentru FEMEI. Polemicile sunt în toi: este SEXISTĂ şi discriminează BĂRBAŢII

În Finlanda, se deschide un resort pe o insulă doar pentru femei. Scopul este pentru eliberarea de tensiunea sexuală, având şansa ca femeile să nu mai fie influenţate de bărbaţi. Întrebarea care se pune: cine plăteşte factura, nu bărbatul?

Saune finlandeze, centre de masaj, săli de sport pentru a practica yoga şi a face meditaţii, bucătărie sănătoasă şi doar opt luxoase cabine cu un design deosebit, izolate de lume, pentru maxim 10 oaspeţi. Un paradis natural în arhipelagul Raseborg, în Finlanda. Un paradis interzis bărbaţilor.

Se va deschide în iunie, şi se află la o oră de capiala Helsinki, ''SuperShe'', un Super EA, un resort care încă înainte de a fi inaugurat a provocat critici şi preplexităţi. Cum s-a întâmplat la festivalul muzical ''man free'', interzis bărbaţilor şi care se va ţine în acest an la Stockholm, aşa şi insula finlandeză a fost ţinta criticilor fiind numită ''sexistă''. Fiindcă cei discriminaţi ar fi bărbaţii. . Kristina Roth, întreprinzătoare americană care a cumpărat terenul şi a inventat ideea de resort ''fără testosteron'', subliniază că nu va fi o insulă ''anti bărbaţi, ci doar pentru femei, chiar şi pentru transgendere''. Obiectivul festivalului muzical suedez era pentru a proteja femeile de hărţuirile frecvente în evenimente de acest fel, iar obiectivul americancei este ''de a descoperi ce înseamnă a fi femeie fără interferenţă. Femeile simt nevoia de multe să-şi petrecă  timpul cu alte femei''.

Pentru a fi acceptate pe insulă nu e suficient să plăteşti. Şi în timp ce preţurile sunt încă top secret, chiar dacă se vorbeşte de 3.000 de euro pe săptămână, sunt deja deschise liste cu pre-înscrieri care, potrivit organizatorilor, sunt deja numeroase. Pentru a avea privilegiul trebuie să ceri online un modul de înscriere, iar după ce răspunzi la întrebări va fi necesar un interviu via Skype cu fondatoarea. Ca alternativă ar putea fi utilă şi o recomandare de la o prietenă care este deja membră a comunităţii.   Acest kilometru pătrat acoperit de pini mereu verzi şi licheni, a dezlănţuit polemici şi din pricina conceptului de ''exclusivitate'', care potrivit multor comentarii pe reţelele de socializare, ''ar fi exclusiv, deci nu pentru bărbaţi şi ar exclude femeile care nu-şi pot permite tot acest lux''.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu toate criticile din media, ''intenţia SuperShe Island- explică Roth - nu e aceea de a exclude un întreg gen, ci de a crea o comunitate în care femeile pot relaţiona fără să fie influenţate de bărbaţi''.

Ideea Kristinei nu e singulară: în ultimele luni s-au multiplicat iniţiativele ''men free'', în acţiuni precum concertele, festivalurile şi, bineînţeles, nu puteau lipsi excursiile doar pentru femei în Orientul Mijlociu pentru a arăta acestora obiciurile femeilor locale, notează La Stampa.