Îndemnul apostolic a fost adresat tinerilor şi ''întregului popor al lui Dumnezeu'' fiind numit ''Christus vivit''.  De la complexele probleme ale migraţiei, până la chestiuni legate de sexualitate vom găsi în documentul compus din 9 capitole şi 299 de paragrafe, unde  Papa Francisc a declarat că a fost ''inspirat de bogăţia reflecţiilor şi a dialogurilor din Sinod''.

''Sexualitatea ca dar dumnezeiesc''

Suveranul pontif a vorbit despre intimitate: ''Într-o lume care emfatizează exclusiv sexualitatea, e dificil să menţii o bună relaţie cu propriul corp şi să trăieşti cu seninătate relaţiile afective''. Şi tocmai de aceasta morala sexuală este adesea cauza ''neînţelegerilor şi îndepărtarea de Dumnezeu'', percepută ca ''un spaţiu de judecată şi condamnare''. ''Dumnezeu ne-a creat sexuaţi. El însuşi a creat sexualitatea care este un dar, deci fără tabuuri'', este mesajul Pontifului. Care apoi explică: ''Sexualitatea este un dar pe care Domnul ni-l dă şi are două scopuri: să iubim şi să generăm viaţă. Este o pasiune, adevărata iubire e pasională''. Şi oprindu-se la tema iubirii, în sens mai amplu, Papa a vorbit şi de creşterea numărului divorţurilor care, pot cauza în tineri ''mari suferinţe şi crize de identitate, fiindcă cei mai tineri, trebuie să-şi asume responsabilităţi care nu sunt proporţionale cu vârsta lor'', notează Il Giornale

Mesaj pentru tineri: ''Pariaţi pe familie''

Şi ''cu toate aceste dificultăţi'', Papa Francisc i-a asigurat pe tineri că merită să parieze pe familie: ''În aceasta veţi găsi stimuli importanţi pentru a vă bucura de viaţă împreună. Nu lăsaţi să vi se fure posibilitatea de a iubi cu adevărat. A crede că nimic nu poate fi definitiv este o păcăleală, o minciună. Vă cer să fiţi revoluţionari, vă cer să mergeţi împotriva curentului''. Pontiful a asigurat şi că: ''Tinerii simt puternic iubirea şi visează să înâlnească persoana nimerită cu care să formeze o familie'', a concluzionat Papa Francisc.

 

 

Te-ar putea interesa și: