„Avem nevoie de„o Biserică fără frontiere care să fie mamă pentru toţi şi care să cunoască arta înţelegerii şi însoţirii cu delicateţe a celor care se apropie de pământul său sfân”, a spus papa Francisc, în cadrul primei audienţe generale de miercuri după pauza estivală din iulie, relatează agenția EFE, citată de Agerpres.

Suveranul pontif a pledat pentru o Biserică care să funcţioneze asemeni „unei case cu uşile deschis”, într-un moment în care Italia se confruntă cu dificila problemă a primirii de refugiaţi.

„Să nu uităm să avem mereu mâinile deschise”, a insistat papa în faţa miilor de credincioşi. În momentul salutării credincioşilor de limbă arabă, papa şi-a exprimat afecţiunea faţă de copiii refugiaţi primiţi de Cooperativa „Auxilium”, care îi asistă pe imigranţii sosiţi în ţară.

Papa a reamintit şi de vremurile în care biserica, pe lângă faptul de a fi o entitate religioasă se ocupa şi de schimburile economice şi financiare.

Lucru care se întâmplă şi astăzi, deşi a spus cu regret:„De câte ori nu am vizitat vreo parohie care crede că banii sunt mai importanţi decât cele sfinte. Mă rog la Dumnezeu pentru o biserică săracă”, a subliniat Sfântul părinte. A fost prima audienţă generală oficiată de papa Francisc după perioada de odihnă din luna iulie, când a preferat să rămână la Vatican.

Te-ar putea interesa și: