Vizita Papei Francisc în România durează în total 3 zile, iar programul se anunță unul foarte încărcat. Din acest motiv, Papa va avea puțin timp pentru a savura din bucatele românești. În schimb, acesta va avea un meniu cu specific italienesc, potrivit reprezentanților Bisericii Catolice din România. 

Meniul Papei va fi unul simplu, bogat în legume, dar și carne slabă. Legumele, verdețurile de sezon cu ulei de măsline sunt în topul preferințelor Suveranului Pontif, iar uneori, optează și pentru carne albă sau pește proaspăt. 

Papa Francisc în România | Meniul preferat al Suveranului Pontif, specific Nordului Italiei

Potrivit bucătarului Antonio Pasarelli, meniul preferat al Papei este unul specific Nordului Italiei: ''Sunt troffi, o pastă tipică din Liguria, cu pancetta, o slăninuţă mai slabă şi sparanghel. E înăuntru un pic de ceapă, de unt, de parmezan, de ulei de măsline'', a dezvăluit Pasarelli, potrivit Antena3.ro.

Vizita lui Papa Francisc în România reprezintă totodată cea mai lungă într-o țară din Europa. Acesta va avea întrevederi cu președintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă, Preafericitul Daniel și Preasfințitul Andrei.

Te-ar putea interesa și: