Evenimentul Zilei > International > Papa Francisc promovează vaccinarea. Anunțul făcut de Suveranul Pontif
Papa Francisc promovează vaccinarea. Anunțul făcut de Suveranul Pontif

Papa Francisc promovează vaccinarea. Anunțul făcut de Suveranul Pontif

Papa Francisc se implică în campania de promovare a vaccinării. El a lansat miercuri un apel către oameni să se vaccineze împotriva COVID-19, afirmând că vaccinurile ar putea pune capăt pandemiei, însă acest lucru trebuie făcut de către toată lumea.

„Mulţumită lui Dumnezeu şi muncii multora, avem acumvaccinuri care să ne protejeze împotriva COVID-19„, a afirmat papa Francisc într-un mesaj video destinat susţinerii iniţiativei „It’s up to you” (Depinde de tine), o campanie de promovare a vaccinării în Statele Unite şi în alte ţări de pe continentul american.

„Ele (vaccinurile) ne dau speranţă să punem capăt pandemiei, însă numai dacă sunt disponibile tuturor şi dacă lucrăm împreună”, a adăugat el.

„Vaccinarea este un mod simplu, însă profund de promovare a binelui comun şi a grijii unul faţă de celălalt, în special faţă de cei mai vulnerabili”, a mai spus suveranul pontif.

„A fi vaccinat … este un act de dragoste” şi „a contribui la asigurarea vaccinării majorităţii oamenilor este un act de dragoste. Dragoste pentru sine, dragoste pentru familie şi prieteni, dragoste pentru toată lumea”, a mai spus papa Francisc, în vârstă de 84 de ani.

Papa Francisc s-a vaccinat şi el împotriva COVID-19 în ianuarie, spunând la acea vreme că este o obligaţie etică.

Papa Francisc, în vârsta de 84 de ani, a fost vaccinat împotriva COVID-19, miercuri 13.01, în prima zi a campaniei de vaccinare organizată de Vatican.

Într-un interviu televizat difuzat cu câteva zile înainte, papa Francisc a indicat că s-a înscris pentru a primi vaccinul împotriva COVID-19, calificând opoziţia faţă de la vaccin drept o „negare suicidară” şi subliniind „o alegere etică” esenţială din respect faţă de viaţa şi de sănătatea celorlalţi.

Papei i s-a îndepărtat o parte a unui plămân, în timpul unei boli când era tânăr în Argentina natală, ceea ce îl face vulnerabil la boală.

„Când eram copil, îmi amintesc că era o epidemie de poliomielită, din cauza căreia mulți copii au rămas paralizați și așteptam cu disperare un vaccin”, a povestit Papa Francisc.

„Apoi am crescut în umbra vaccinurilor, împotriva rujeolei, împotriva acestuia, împotriva aceluia, vaccinuri care erau făcute copiilor”.

„Nu știu de ce cineva spune: „Nu, vaccinul este periculos”, dar dacă doctorii îl prezintă ca un lucru care poate fi bun, care nu prezintă riscuri speciale, de ce să nu-l facem?” s-a întrebat Papa Francisc.

Statul Vatican are aproximativ 450 de cetățeni, inclusiv Papa Francisc, și a lansat propria campanie de vaccinare împotriva coronavirusului.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: