Evenimentul Zilei > Actualitate > Papa Francisc, gest incredibil în plină audienţă cu credincioşii. A fost ceva de maximă urgență. VIDEO
Papa Francisc, gest incredibil în plină audienţă cu credincioşii. A fost ceva de maximă urgență. VIDEO

Papa Francisc, gest incredibil în plină audienţă cu credincioşii. A fost ceva de maximă urgență. VIDEO

La sfârșitul audienței generale a Papei Francisc în sala Paul al VI-lea, înainte de salutările obișnuite către credincioși, Înaltul pontif a primit un smartphone de la asistentul său pentru un apel urgent.

Papa Francisc a întrerupt audienţa generală pentru a răspunde unui apel telefonic misterios. Înaltul pontif i-a surprins miercuri pe credincioşi, întrerupând audienţa generală pentru a răspunde unui apel telefonic.

Vaticanul nu a făcut niciun comentariu, însă apelul pare să fi fost important, din moment ce suveranul pontif a luat telefonul adus de asistentul său și a vorbit fără să mai stea pe gânduri.

Papa Francisc era pe punctul de a încheia audienţa generală desfăşurată în Aula Paul al VI-lea a Vaticanului, când unul dintre asistenţii săi a intrat brusc în sală pentru a-i comunica ceva la ureche şi a-i înmâna un smartphone, după cum se poate vedea în video de mai jos.

Vatican, Papa Francisc întrerupe audiența generală pentru a vorbi la telefon

Papa, acoperit de asistentul său care a stat în faţa lui, a răspuns la telefon şi a vorbit pentru câteva momente cu o interlocutorul său, cu o faţă liniştită, dar gesticulând cu mâinile.

Sfântul părinte a ieşit chiar pentru câteva momente din Aula Paul al VI-lea, pentru a se întoarce apoi şi a se despărţi de credincioşii care îl aşteptau.

Este un gest neobişnuit, despre care s-a scris mult în ultimele ore, însă nici Vaticanul, nici mijloacele sale de comunicare nu au făcut referire la aceste momente.

Mulți s-au întrebat cine a fost persoana atât de importantă. Și de ce era atât de urgent?

Pe rețelele de socializare, a apărut deja captura de ecran mărită cu telefonul unde apare numele mons. Edgar Peña Parra. Iar comentariile au început să curgă:  Poate că a fost Biden sau un alt șef de stat? Sau poate Papa a vrut să se întrebe despre starea de sănătate a cardinalului Burke, care – contrar vaccinării – a contractat Covid acum doar două zile?

Ceea ce pare evident este că era vorba de un apel urgent care nu putea fi amânat, având în vedere întreruperea audienţei generale de către asistentul său care a intrat în sală cu telefonul în mână într-un moment în care audienţa era pe cale să se încheie.

Pe ecranul telefonului s-a putut citi numele arhiepiscopului Edgar Pena Parra, care a fost numit recent substitut pentru Afacerile generale ale Secretariatului de Stat al Vaticanului.

AICI puteţi urmări video cu Papa Francisc vorbind la telefon.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.