Evenimentul ZileiActualitatePapa Francisc, declarația momentului: „Păcatele cărnii nu sunt atât de grave”

Papa Francisc, declarația momentului: „Păcatele cărnii nu sunt atât de grave”

Papa Francisc, declarația momentului: „Păcatele cărnii nu sunt atât de grave”
Există indiscreții mai rele decât relațiile intime în afara căsătoriei, a declarat liderul Bisericii Catolice reporterilor în avionul papal, în timp ce se afla pe drumul din Grecia către Italia.

Papa Francisc a fost întrebat despre un lider al bisericii din Franța, dat afară din funcție pentru că era bănuit că ar fi  întreținut relații intime cu o femeie.

„Să nu preacurvești” – e porunca pe care francezul nu a respectat-o, a spus Papa Francisc aflat în dialog cu jurnaliștii care l-au însoțit în vizita oficială din Grecia.

Papa Francisc: „Păcat mai mare este atunci când te lauzi că ai făcut”

Papa Francis: „O încălcare a poruncii a șasea, dar nu totală, ci de mici mângâieri și masaje pe care le oferea secretarei. Aceasta este acuzația. Acesta este un păcat, dar nu este unul dintre cele mai grave păcate, pentru că păcatele cărnii nu sunt cele mai grave. Nu e mare păcat să ai amante sau amanți, spune Papa. Ura și mândria sunt cele mai grave păcate

Papei Francisc.: Pofta nu este cel mai rău lucru dintre cele șapte păcate capitale

„Păcatele cărnii nu sunt cele mai grave”, a spus Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, referitor la relaţiile intime în afara căsătoriei.  Afirmaţiile Papei Francisc cu privire la cele mai grave fapte au urmat demisiei unui arhiepiscop din Paris, care a renunțat la o relație cu o femeie la începutul acestei luni. Cu toate acestea, clerul francez, în vârstă de 70 de ani, Michel Aupetit, a negat că ar fi avut relaţii intime cu femeia anonimă, comportament care ar încălca promisiunea de celibat.

„A fost o nerespectare a celei de-a șasea porunci (Să nu comită adulter), dar nu una totală, una de mângâieri, masaj oferit secretarei sale – asta este acuzația”, a clarificat Papa Francisc despre acțiunile lui Aupetit. „Există un păcat acolo, dar nu cel mai rău tip”.

Papa Francisc a explicat motivul acceptării demisiei a arhiepiscopului din Paris

Papa a spus că a acceptat demisia lui Aupetit nu pentru că a păcătuit, ci pentru că zvonurile erau prea dăunătoare. „A fost condamnat, dar de către cine? După opinia publică, prin bârfă… Nu mai putea guverna”, a spus Francis reporterilor. „Am acceptat demisia lui Aupetit nu pe altar, ci pe altarul ipocriziei”.

Aupetit și-a cerut scuze pentru tot răul făcut: „Îmi cer iertare celor pe care s-ar putea să-i fi rănit”, a spus el într-o declarație de joi. „Am fost profund tulburat de atacurile asupra mea… Mă rog pentru cei care, poate, mi-au dorit lucruri rele, așa cum ne-a învățat Hristos”, scrie nypost.

 

 


Accesează: