„Aveți un mare patriarh” le-a spus papa jurnaliștilor români aflați în avion.

Răspunzând unei întrebări adresate de Cristian Micaci de la Radio Maria, referitoare la relațiile dintre catolici și ortodocși, Papa Francisc a avut cuvinte de laudă la adresa Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române.

„Aveți un mare patriarh, un om cu o inimă mare, un mare învățat. El cunoaște mistica părinților deșertului, mistica spirituală. A studiat în Germania și este, de asemenea, un om al rugăciunii. E ușor să te apropii de Daniel! Am vorbit ca frații”, a spus Papa Francisc despre Preafericitul Părinte Patriarh Daniel potrivit Vatican News.

În prima zi a pelerinajului în România, Conducătorul Bisericii Romano-Catolice a vizitat Palatul Patriarhiei și Catedrala Națională.

La Palatul Patriarhiei, Papa Francisc s-a întâlnit cu Patriarhul Daniel și cu membrii Sinodului Permanent al Bisericii Ortodoxe Române.

Papa a vizitat apoi Catedrala Mântuirii Neamului unde a rostit rugăciunea Tatăl nostru. Despre această rugăciune Papa a spus că este „strigătul față de foamea de iubire a timpului nostru” și „sintetizează identitatea noastră de fii și, în special, de frați care se roagă unul lângă celălalt”.

 

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a mulțumit Papei Francisc pentru sprijinul acordat constant credincioşilor ortodocşi români din Italia şi din alte ţări, mijlocind punerea la dispoziție a lăcașelor de cult.

 

Te-ar putea interesa și: