Editura Evenimentul si Capital

Papa la FATIMA: Va DEZVĂLUI el în sfârșit SECRETUL integral al APARIȚIEI Fecioarei de acum fix 100 de ani?

Cei trei ciobănași martori ai aparițiilor de la Fatima
Autor: | | 8 Comentarii | 6537 Vizualizari

Papa Francisc se va afla vineri și sâmbătă la Fatima pentru canonizarea a doi ciobănași, martori acum o sută de ani la apariția Fecioarei.

Mergând la sanctuarul Fecioarei Maria de la Fatima, în Portugalia, Papa abordează una dintre cele mai controversate probleme din istoria recentă a Bisericii Catolice. Aceasta a recunoscut în 1930, aparițiile Fecioarei în fața a trei copii ciobani, în cursul anului 1917.

Papa îi va canoniza sâmbătă, 13 mai – a suta aniversare a acelor fenomene, printre care un „dans al soarelui”, văzut de 70.000 de oameni – doi dintre cei trei mici martori, Francisco și Iacinta, morți în 1919, respectiv 1920, de gripă spaniolă.

Procesul de beatificare a celei de-a treia martore, Lucia, moartă la vârsta de 97 de ani, pe 13 februarie 2005, se află în curs. Aceasta a fost deținătoarea faimosului „Secret de la Fatima”, ale cărui prime două părți au fost dezvăluite în 1941.

A treia parte, încredințată de Lucia direct Sfântului Scaun, în plic sigilat, trebuia păstrată secret până în 1960.

Prima marte evoca „Viziunea unui Infern”. A doua, anunța al doilea război mondial și cerea mai ales „ca Rusia să se consacre Inimii Mele Imaculate” pentru a evita ca ea să-și „răspândească greșelile în lume”, respectiv comunismul ateu.

În ceea ce privește a treia parte a Secretului, ea a fost dată publicității de Vatican abia pe 26 iunie 2000, cu 40 de ani întârziere și după multe ezitări.

Papa Ioan al XXIII-lea (ales în 1958, mort în 1963), ca și Papa Paul al VI-lea (ales în 1963, mort în 1978), au luat cunoștință de partea a treia a Secretului dar au apreciat că este mai bine să nu îl dea publicității.

Ioan Paul al II-lea, pe patul de convalescență, în 1981, după atentatul din 13 mai – ziua celebrării aparițiilor din Portugalia – a spus că a fost salvat de Fecioara de la Fatima.

La spital, el a cerut să i se aducă faimosul plic pe care cei doi predecesori ai săi îl sigilaseră la loc.

După un proces de gândire care a durat mai mulți ani, Papa Ioan Paul al II-lea a hotărât să-i facă cunoscut conținutul cu ocazia jubileului din 2000.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI