Editura Evenimentul si Capital

Papa binecuvântează imigranții. În interesul cui?

FOTO: Papa Francisc, la școala de imami Mahomed VI din Rabat, Maroc
Autor: | | 11 Comentarii | 2960 Vizualizari

Suveranul Pontif a îmbrățișat cauza imigranților, transformând-o în doctrină: „un catolic bun trebuie să primească refugiați”. Cardinalul Burke, liderul aripii conservatoare din Biserica Catolică, dezvăluie că Papa săvârșește o eroare fundametală. Și știe că greșește.

A rezista „imigrației mu sulmane masive” re prezintă „o exercitare responsabilă a patriotismului”, a declarat vineri cardinalul Raymond Burke.

Afirmația înaltului prelat a fost făcută în cadrul unei sesiuni de întrebări ce a urmat conferinței sale pe tema legăturii dintre dragostea filială și patriotismul național, la Forumul Vieții de la Roma.

Referinduse la declarațiile Vaticanului, potrivit cărora Papa Francisc ar refuza să-i acorde o audiență și binecuvântarea sa ministrului de Interne italian Matteo Salvini, cardinalul Burke a spus că nu comentează atitudinea Sfântului Scaun, dar „problema fundamentală” este legată de necesitatea morală de a opune rezistență imigrației musulmane masive.

Legea musulmană în Occident

„Cred că problema fundamentală este aceasta: cine se opune imigrației musulmane masive comite un act imoral și de aceea ar trebui să i se interzică Sfânta Împărtășanie sau să fie etichetat ca un păcătos public”, a spus monseniorul.

Burke a precizat că învățătura Bisericii despre imigrație îndeamnă la acordarea de sprijin indivizilor care „nu sunt capabili să găsească un mod de a trăi în propria lor țară”.

„Iar acest lucru nu este adevărat pentru imigranții care sunt oportuniști - în special în cazul Islamului, ce prin definiție se consideră menit să conducă lumea – și care sosesc întrun număr mare de țări”, a spus Burke. „Nu trebuie să fii vreun savant pentru a înțelege ce se petrece în Europa, în țări ca Franța, Germania sau aici, în Italia. Și ce se întâmplă în Statele Unite.”

Burke a citat cartea „Zone interzise: Cum a ajuns Sharia să fie vecină cu tine”, a lui Raheem Kassam, care, a spus cardinalul, „trece în revistă locurile din Statele Unite unde imigranții musulmani și-au instaurat propria lege”.

„Cu alte cuvinte, ei se opun autorității legitime a statului”, a precizat înaltul prelat, care a conchis: „Deci, a te opune imigrației musulmane de masă reprezintă… un exercițiu responsabil de patriotism.”

FOTO: Cardinalul american Raymond Burke, liderul aripii conservatoare a Bisericii Catolice

Ce spune Catehismul Catolic și ce spune Papa

Cardinalul a făcut precizări și despre învățătura Bisericii: „Catehismul din 1992 al Bisericii Catolice asumă «obligațiile națiunilor celor mai prospere… în măsura posibilităților, de a-l primi pe străinul care caută securitate și mijloace de subzistență pe care nu le găsește în țara sa de origine». O astfel de primire, așa cum rezultă limpede din text, nu este una fără discernământ, deoarece depinde de capacitatea națiunilor de a primi astfel de refugiați... și de imposibilitatea refugiaților de a găsi mijloacele de a trăi în țările lor de origine.”

Așadar, a spus Burke, Catehismul subliniază că imigranții „trebuie să respecte cu re cunoștință moștenirea materială și spirituală a țării care îi primește, să respecte legile ei și să participe la sarcinile civice”.

O chestiune pe care Papa o cunoaște cu siguranță, dar o omite în mod bizar.

Salvini, proscris de Vatican

La începutul acestei luni, cardinalul Konrad Krajewski, responsabil cu activitatea caritabilă a Vaticanului, a declarat că binecuvântarea papală poate fi solicitată pentru diverse ocazii, cum ar fi prima comuniune, confirmarea, nunta sau aniversarea, dar că aceasta nu poate fi acordată persoanelor, dacă acest lucru ar provoca scandal.

„Însă nu o acordăm oricui”, a declarat Krajewski pentru ziarul Il Messagero. „Am putea oare să o acordăm, de exemplu, unui spital unde se practică avorturile? Sau anumitor personaje din Venezuela care ne cer binecuvântarea? Nu, evident.” Și a adăugat: „Ca un alt exemplu, dacă Salvini ne-ar cere binecuvântarea, i-am respinge solicitarea.”

Carmen Dan RENUNTA la functie! Cutremur in PSD! Ce a decis protejata lui Dragnea

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI