Evenimentul Zilei > International > Paolo Gentiloni, premierul Italiei, a fost operat de urgență pe cord în noapte de marţi spre miercuri
Paolo Gentiloni, premierul Italiei, a fost operat de urgență pe cord în noapte de marţi spre miercuri

Paolo Gentiloni, premierul Italiei, a fost operat de urgență pe cord în noapte de marţi spre miercuri

Paolo Gentiloni, premierul italian, a fost operat pe cord. Acesta a fost la Paris unde s-a întâlnit cu președintele Francois Hollande. La întoarcere, însă, s-a simțit rău.

Gentiloni a fost supus unei intervenții chirurgicale în noaptea de marți spre miercuri. În urma operației la inimă, premierul Italiei se descurcă bine. Angioplastie, intervenția suferită de premier, este menită să îi deblocheze arterele, spune Flamina Lais, purtătorul de cuvânt al premierului.

Paolo Gentiloni s-a întâlnit marţi cu premierul Francois Hollande, la Paris. Joi el urma să meargă la Londra, pentru a discuta cu premierul Theresa May.

Gentiloni, din Partidul Democrat, de centru-stânga, a format Guvernul după ce premierul Matteo Renzi a demisionat din fucţie. Renzi a decis să demisioneze după înfrângerea suferită la referendumul privind o reformă constituţională.

Noul Guvern al lui Gentiloni păstrează mai mulți miniștri din cabinetul Renzi, lucru care a adus critici din partea unui partid din coaliție.