Evenimentul Zilei > Actualitate > Panică pe Aeroportul Otopeni. Piloții au intrat în alertă maximă. Pasagerii au fost evacuați de urgență
Panică pe Aeroportul Otopeni. Piloții au intrat în alertă maximă. Pasagerii au fost evacuați de urgență

Panică pe Aeroportul Otopeni. Piloții au intrat în alertă maximă. Pasagerii au fost evacuați de urgență

La un pas de o tragedie pe Aeroportul Henry Coandă - Otopeni. Un avion care trebuia să decoleze spre Italia a fost oprit, miercuri, după ce piloții au ratat decolarea de două ori consecutiv. Pasagerii au fost debarcați.

O aeronava Airbus, care trebuia să decoleze, la ora 13.50, de pe Aeroportul Otopeni cu destinația Torino a ratat manevrele de decolare de două ori din cauza unor probleme tehnice. Pasagerii avionului au fost debarcați de urgență.

Piloții ar fi început manevrele de decolare, dar nu au reușit să ridice avionul de la sol. Manevrele au fost reluate pentru a doua oară, dar avionul tot nu s-a ridicat de pe pistă.

S-a semnalat o problemă tehnică la avion

Cei de la aeroport spun că ar fi vorba totuși de o problemă tehnică la aeronavă, deși avionul ar fi trebuit să fie verificat înainte de orice decolare.

Aeronava s-a întors pe platforma de parcare a Aeroportului Otopeni, iar pasagerii au fost debarcați. Decolările au fost întrerupte pe Aeroportul Otopeni cât timp această aeronavă a încercat să decoleze și până la eliberarea pistei, notează antena3.ro.

Tehnicienii urmează să facă verificări amănunțite pentru a vedea care sunt problemele exacte ce puteau duce la o tragedie.

Conform ultimelor date de pe platforma online a aeroportului Otopeni, zborul spre Torino este programat la ora 17.45.

Un alt incident s-a semnalat pe Aeroportul din Cluj Napoca

Vineri seara, pompierii de la ISU Cluj au intervenit  la Aeroportul Internațional Cluj, unde a aterizat un avion la care a izbucnit un incendiu la trenul de aterizare. Potrivit ISU Cluj, incendiul a fost lichidat de către Serviciul Privat pentru Situații de Urgență.

La fața locului au fost dislocate echipaje ale ISU Cluj. Pasagerii au fost evacuați normal și nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, au transmis pompierii.

„La bordul aeronavei companiei Fly Egypt, Boeing 737 se aflau 113 pasageri şi 6 membri ai echipajului care au fost evacuaţi în siguranţă. În acest moment Aeroportul Cluj este închis traficului aerian şi urmează să fie redeschis în jurul orei 22,30. Directorul General al Aeroportului Internaţional Cluj, David Ciceo, a declarat că apreciază în mod deosebit intervenţia pompierilor aeroportului care au ajuns la aeronavă în aproximativ 2 minute şi au reuşit să stingă incendiul în timp record. Datorită acţiunii lor profesioniste nu au existat victime şi aeronava nu a suferit deteriorări”, se menţionează într-un comunicat.