Nu este cunoscut încă numărul de morți și răniți, conform informaţiilor furnizate de poliţie şi de media locale, citate de AFP.

Bombardierul B-17 s-a prăbuşit în jurul orei 10 (14:00 GMT) pe aeroportul Bradley International în timp ce încerca să aterizeze, conform unei postări pe Twitter a Administraţiei Aviaţiei Federale. Agenţia americană care supraveghează traficul aerian  a precizat că aparatul de zbor era pilotat de civili, nu de militari.

Avionul transporta 13 persoane, 10 pasageri şi 3 membri ai echipajului, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei din statul Connecticut, care la acel moment a precizat că nu poate furniza un bilanţ clar al accidentului. O persoană aflată la sol a fost, de asemenea, implicată în accident.

Un purtător de cuvânt al spitalului din oraşul Hartford, situat la 25 km sud de aeroport, a anunţat internarea a 6 răniţi, dintre care 3 „într-o stare critică”.

Cotidianul local The Hartford Courant, care cita surse locale, a indicat că accidentul s-a soldat cu cel puţin 5 morţi şi 3 persoane grav rănite.

Nu se cunoaşte deocamdată cauza accidentului. Aeroportul a fost închis, iar imaginile difuzate pe posturile de televiziune locale arătau un nor imens de fum negru provenind dinspre aeroport.

Te-ar putea interesa și: