Evenimentul Zilei > Actualitate > Panică la Timișoara. Maternitatea Odobescu a intrat în carantină. Cinci asistente sunt infectate cu coronavirus
Panică la Timișoara. Maternitatea Odobescu a intrat în carantină. Cinci asistente sunt infectate cu coronavirus

Panică la Timișoara. Maternitatea Odobescu a intrat în carantină. Cinci asistente sunt infectate cu coronavirus

Maternitatea Odobescu din Timișoara a intrat de azi, 31 martie 2020, în carantină, după ce cinci asistente au fost testate pozitiv cu coronavirus.

Peste 80 de medici, asistente și pacienți sunt în maternitate și se află sub supraveghere.

Cele cinci asistente au fost internate la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Managerul Spitalului Municipal Timișoara, Olimpia Oprea, confirmă că maternitatea care ține de spitalul pe care îl conduce intră în carantină, după ce cinci asistente au fost testate pozitiv cu COVID-19.

„Avem cinci asistente confirmate COVID-19 pozitiv. Sunt la Spitalul de Boli Infecțioase. Restul personalului care este acum în maternitate rămâne în spital, facem testarea, atât a pacienților cât și a personalului medical. Una dintre asistente, de la sala de nașteri, este soția unui domn de la ambulanță, asistent medical, care a fost confirmat COVID și în momentul când s-a aflat doamna a rămas la domiciliu, de aproape o săptămână. Celelalte cinci asistente nu au niciun contact COVID, dar au prezentat de o zi simptomatologie ușoară, le-am făcut testarea și sunt «pozitive». Sunt 82 de persoane în maternitate, primăria ne pune la dispoziție și un hotel în apropiere, dacă o să trimitem personal medical, în continuare pacientele rămân sub îngrijire medicală și am solicitat ISU și primăriei să ne ajute cu echipamente. Acum facem testarea, o să o mai repetăm”, a declarat Olimpia Oprea.

Vor fi testați toți, iar până miercuri se vor afla rezultatele și se va lua o decizie.

Nimeni nu intră și nu iese din maternintate, potrivit antena3.ro

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: