Evenimentul Zilei > Actualitate > Panică la bordul unui avion TAROM. Piloții au luat măsuri de urgență. Momente cumplite pentru pasageri
Panică la bordul unui avion TAROM. Piloții au luat măsuri de urgență. Momente cumplite pentru pasageri

Panică la bordul unui avion TAROM. Piloții au luat măsuri de urgență. Momente cumplite pentru pasageri

Un avion charter, operat de TAROM pe ruta Hurghada - Iași a avut probleme în aer deasupra Turciei.

Vineri, 30 aprilie,, un avion al TAROM Avionul a întâmpinat turbulențe puternice, fapt care a speriat pasagerii avionului. Avionul efectua o cursă pe ruta Hurghada – Iași.

În același timp, generatorul de curent al aeronavei s-a defectat în zbor, cel mai probabil din cauza turbulențelor. Piloții au pornit imediat generatorul de rezervă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al companiei TAROM care operează acest zbor, Marius Popescu, turbulențele sunt normale în acea zonă și în această perioadă a anului.

„Când aeronava a intrat în spațiul aerian al Turciei a fost întâmpinată de turbulențe moderate iar pasagerilor li s-a cerut să-și lege centurile de siguranță.

Au fost indicații neconforme la unul dintre cele trei generatoare electrice ale aeronavei Boeing 737 seria A 300. Imediat, echipajul a pornit generatorul de rezervă şi zborul a continuat fără probleme.

Este un incident tehnic des întâlnit iar fenomenul meteorologic este unul specific perioadei şi spațiului aerian la care făceam referire”, a spus Popescu.

Avionul a ajuns cu bine la Iași. Oamenii doar s-au speriat și nimeni nu a avut de suferit până la destinație, anunță Antena 3.

TAROM a demarat procedurile de restructurare a personalului

Compania TAROM a iniţiat proiectul de restructurare a personalului, durata estimată pentru implementarea măsurii este de 6 luni şi va conduce la o reducere medie anuală a costurilor de personal ale companiei estimată la aproximativ 8 milioane de euro, se arată într-un comunicat al operatorului aerian naţional.

Potrivit sursei citate, evaluarea şi departajarea personalului supus restructurării vor fi realizate pe baza unor concursuri cu criterii transparente, echitabile, comunicate tuturor celor implicaţi, precum şi încheierea raporturilor de muncă cu angajaţii supuşi concedierii în urma procesului de departajare.

„Compania TAROM anunţă că a iniţiat proiectul de restructurare a personalului, una dintre componentele esenţiale ale planului de redresare a companiei. Această măsură face parte dintr-un program extins de procedee în baza căruia Comisia Europeană a aprobat Statului Român acordarea unui împrumut de salvare pentru TAROM la începutul anului trecut. Ulterior, compania a prenotificat Comisiei Europene, în data de 24 august 2020, planul de restructurare în vederea obţinerii unui ajutor de stat pentru restructurare pentru următorii 5 ani”, se precizează în comunicat.

Alte măsuri pe termen mediu din planul de restructurare a Companiei vizează optimizarea flotei de aeronave, optimizarea comercială şi optimizarea costurilor.

CITEȘTE ȘI Accident înfiorător la Roman. O femeie care încerca să iasă dintr-o parcare a lovit trei pietoni și trei mașini. Foto

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: