Evenimentul Zilei > Actualitate > Pandora Papers – Comisia Europeană nu comentează
Pandora Papers – Comisia Europeană  nu comentează

Pandora Papers – Comisia Europeană nu comentează

EFIMERIDA TON SYNTAKTON (Grecia) Comisia Europeană nu este în măsură să comenteze despre persoanele menţionate în dezvăluirile legate de Pandora Papers.

În discuția detaliată care a avut loc în cadrul briefing-ului și în urma insistenţelor presei internaționale, Comisia Europeană a subliniat că sprijină transparența fiscală și a dat asigurări că până la sfârșitul anului va fi prezentat un proiect de lege pentru înăsprirea condițiilor de transparență pe această temă. 

Declaraţia purtătorului de cuvânt Daniel Ferrie

„Am văzut relatările de presă în legătură cu ancheta Pandora Papers. Comisia Europeană a fost extrem de activă în ultimii ani în combaterea acestor probleme și a lansat un plan de acțiune foarte ambițios pentru a spori transparența fiscală și a combate planificarea fiscală agresivă.

În consecință, dispunem deja de un cadru juridic puternic în UE, cu unele dintre cele mai înalte standarde de transparență fiscală din lume.

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că putem fi mulțumiți și lucrăm constant pentru a ne consolida și mai mult arsenalul împotriva abuzului fiscal.

De fapt, combaterea planificării fiscale agresive este mai importantă ca oricând pentru a se asigura că sunt împărțite în mod echitabil între contribuabili costurile crizei coronavirusului și că statele membre au spațiul bugetar pentru a sprijini redresarea economică.

De asemenea, Comisia pregătește noi propuneri legislative care vor spori în continuare transparența fiscală și vor consolida lupta noastră împotriva evaziunii fiscale.

Aceasta include o propunere până la sfârșitul anului de a combate utilizarea abuzivă a unor companii fictive în scopuri fiscale.

Fostul comisar Dalli primeşte în continuare pensie în ciuda scandalurilor

Reprezentanții Comisiei Europene au primit mai multe întrebări şi cu privire la fostul comisar John Dalli, care a demisionat din Comisie în 2012, ca urmare a unui scandal de corupție și se confruntă în prezent cu acuzații în faţa justiţiei din Malta. Numele lui a apărut și în Pandora Papers.

Purtătoarea de cuvânt al Comisiei, Dana Spinant, a repetat că Εxecutivul European nu este în măsură să comenteze implicarea unor persoane în Pandora Papers. Întrebată dacă John Dalli primește în continuare pensie de la Comisia Europeană, purtătoarea de cuvânt a răspuns afirmativ, dar a fost rezervată în a răspunde la întrebările cu privire la valoarea pensiei și circumstanțele în care pensia fostului comisar ar putea fi anulată.

Traducere: RADOR

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: