Evenimentul Zilei > EVZ Play > Pandemie doar pentru căței? Scandalos: restricțiile nu se aplică funcționarilor de la Bruxelles! „Ne aflăm printre colonii cu acordul nostru”. VIDEO
VIDEO

Pandemie doar pentru căței? Scandalos: restricțiile nu se aplică funcționarilor de la Bruxelles! „Ne aflăm printre colonii cu acordul nostru”. VIDEO

Dezvăluirile europarlamentarului Cristian Terheș despre discuția privată dintre Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene și CEO-ul Pfizer atrag atenția asupra dublei măsuri de la Bruxelles. Într-o intervenție live în podcastul EVZ Play, Cristian Terheș a dat și alte detalii despre regimul preferențial acordat europarlamentarilor și funcționarilor marilor instituții europene, spre deosebire de țările membre mai sărace cum e și România.

Europarlamentarul a scris miercuri, pe un cont de socializare, despre o discuție a Ursulei von der Leyen cu șeful Pfizer, care în prezent este anchetată de autoritățile europene. La o săptămână după discuția publicată de New York Times de către corespondentul de la Bruxelles, Comisia Europeană a încheiat un contract pentru alte 1,8 miliarde de doze de vaccin Pfizer.

Noi suntem îngenunchiați de Bruxelles”

Robert Turcescu a anunțat că europarlamentarii și angajații Parlamentului European nu trebuie să prezinte nicio dovadă a vaccinării sau a trecerii prin boală și nici teste negative. Însă Cristian Terheș a precizat că această regulă nu se aplică și tuturor celorlalți cetățeni ai țărilor membre și nici măcar jurnaliștilor acreditați în instituțiile de la Bruxelles.

„Noi suntem îngenunchiați de Bruxelles. Ne aflăm printre colonii cu acordul României și al românilor”, a opinat din Cluj Octavian Hoandră. Moderatorul emisiunii l-a completat din prisma experienței proprii de 4 ani în Parlamentul României. Mi se pare revoltător. Puteai să mai negociezi (n.r. – cu liderii europeni) cu negociatori buni. Dacă ai niște tontălăi… I-am văzut în Parlamentul României când veneau legi de la Bruxelles la votat. Mânuța se ridica automat, nu scotea unul miau. Suntem proști, nu colonie”.

Au început studiul Moderna pe oameni înainte să înceapă testul pe animale”

Europarlamentarul a adus în discuție și o serie de interpelări făcute la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) legate de aprobarea vaccinului Covid-19, prezentând documentele primite de la instituție. „EMA spune că nu știe data când s-a decodat ADN-ul acestui virus. Au început studiul pe oameni înainte de studiul pe șoareci. S-a auzit despre virus în noiembrie 2019. Când au avut timp să izoleze virusul, să decodeze ADN-ul virusului, să-l testeze pe oameni? S-au sărit niște pași. Am răspunsuri oficiale (…) Cum s-a ajuns la un procent de 95% eficacitate?”, a întrebat Terheș.

Ediția integrală a emisiunii poate fi vizionată aici:

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa [email protected]
Publicat in categoriile: EVZ Play
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: