Dacă mecanismul de acțiune al acestor boli continuă exact așa cum se întâmplă acum, este sigur că umanitatea se va confrunta cu o pandemie majoră la un moment.

La o întâlnire recentă a experților internaționali în domeniul sănătății, s-a vorbit despre pandemia de gripă din 1918, care a ucis cel puțin 50 de milioane de oameni. Dacă astăzi ar avea loc o infecție virală similară, numărul victimelor s-ar putea dubla cu ușurință – boala se va răspândi şi mai rapid în întreaga lume datorită mijloacelor de transport aeriene extrem de dezvoltate, care ar facilita cu atâta uşurinţă răspândirea unui virus  în orice colţ de pe planeta noastră.

Este înțelept să aveți un plan în cazul unei pandemii globale

Un plan de a ne îndepărta cât mai mult de centrele populate, nu numai din cauza infecției, ci și pentru că numărul din ce în ce mai mare de decese va face ravagii și va provoca violențe, trebuie să existe. Profesorul Nick Wilson și Dr. Matt Boyd au enumerat cele mai sigure locuri în Jurnalul de analiză a riscurilor.

Ei spun că riscul dispariției umanităţii este probabil în creștere. La armele de distrugere în masă s-au adăugat factori precum inteligența artificială și infecțiile modificate genetic – factori care ne arată că prezentul şi viitorul nostru este incert. Boyd spune că trebuie să fim pregătiți, în special, pentru că organismele modificate genetic ar putea să fie eliberate intenționat sau din greșeală, ceea ce ar avea ca rezultat rate de deces uriașe.

Profesorul Wilson adaugă că este important să existe un plan în cazul în care cel mai rău lucru s-a putea întâmplă: „Este ca o poliță de asigurare. Sperăm să nu fie nevoie să fie folosit niciodată, dar în cazul unui dezastru, strategia trebuie să fi fost deja configurată în avans”.

Australia este, potrivit analizei, prima țară care este ferită de orice catastrofă globală, deoarece are un spațiu atât de vast și bogat în resurse, chiar dacă este atât de departe de restul lumii, asta o face nu numai sigură, dar și mai greu de atins.

Următoarele locuri sigure sunt: Noua Zeelandă, Islanda, Malta și Japonia. Apoi vin Capul Verde, Bahamas, Trinidad şi Tobago.

Dr. Boyd a mai subliniat: „O pandemie catastrofală amenință să perturbe agricultura și industria din întreaga lume, în mare parte din cauza decimării forței de muncă calificate și a prăbușirii lanțurilor de aprovizionare„.

Te-ar putea interesa și: