Evenimentul Zilei > Politica > Până unde se adâncește criza politică. Anca Dragu vorbește despre demisie. „Toate variantele sunt pe masă, dar…”
Până unde se adâncește criza politică. Anca Dragu vorbește despre demisie. „Toate variantele sunt pe masă, dar…”

Până unde se adâncește criza politică. Anca Dragu vorbește despre demisie. „Toate variantele sunt pe masă, dar…”

Anca Dragu a fost întrebată luni, 27 septembrie, dacă își va da demisia din funcția de președinte al Senatului. Reprezentantul USR-PLUS a precizat că „focusul” nu este pe persoana sa sau pe funcția pe care o ocupă, însă în cazul în care partidul va decide să se retragă din coaliția de guvernare, nu va mai putea ocupa aceeași poziție.

Anca Dragu, despre demisia de la șefia Senatului: „Focusul nu este pe persoana mea”

„În acest moment, focusul nu este pe persoana mea sau această funcție. Dacă USR-PLUS se retrage din coaliție, nu voi mai putea fi șef al Senatului. Haideți să vedem cum facem cu guvernarea”, a răspuns Anca Dragu.

„Nu cred că în USR-PLUS sunt oameni nemulțumiți că au pierdut funcții. Noi ne păstrăm poziția – nu putem continua guvernarea cu Florin Cîțu premier. Vom analiza situația cu moțiunea, așteptăm răspunsul CCR. Toate variantele sunt pe masă, dar trebuie să vedem ce spune CCR mai întâi.

(Jurnalist: Ce faceți dacă Florin Cîțu nu renunță?) În acest moment, decizia este la PNL. Trebuie să decidă cum văd guvernarea – dacă vor să funcționeze alături de PSD sau de USR-PLUS”, a mai precizat președinta Senatului.

Mariajul PNL-PSD ar fi prea evident, dacă Anca Dragu ar fi demisă 

Anca Dragu a mai spus, anterior, că o demitere a sa de la șefia Senatului ar da pe față o colaborare evidentă între PNL și PSD. „În acest moment nu s-a refăcut o coaliție la nivelul Parlamentului, un USL 2 nu este încă foarte clar. Demiterea mea ar trebui să se întâmple în plenul Senatului și atunci ar fi foarte clar această colaborare între PNL și PSD”, a afirmat președinta Senatului după ce miniștrii USR-PLUS s-au retras de la guvernare.

„Cu siguranță asta se va întâmpla, da”, a răspuns Anca Dragu la întrebarea dacă își dă demisia din fruntea Senatului în cazul în care USR PLUS intră în opoziție.

Ea afirmă că, dacă nu ar fi în fruntea senatului, procedura moțiunii s-ar desfășura și mai greu. „Nu vreau să par ipocrită, dar dacă aș elibera această funcție, dacă eu nu aș fi aici, cu siguranță parcursul moțiunii ar fi unul și mai greu”, a mai spus la acel moment Anca Dragu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: