Evenimentul Zilei > Actualitate > Pană de Internet din cauza REET! Internauții au fost deconectați brusc
Pană de Internet din cauza REET! Internauții au fost deconectați brusc

Pană de Internet din cauza REET! Internauții au fost deconectați brusc

Din cauza unui fenomen care scăpase de sub control, autoritățile din India au luat duminică o decizie radicală și au oprit accesul la Internet pentru 25.000.000 de persoane. Măsura dură face parte dintr-o campanie de combatere a celor care au vrut să trișeze la unul dintre cele mai importante examene, Teacher Eligibility Test (REET), organizat în Rajasthan (stat din nord-vestul Indiei).

În India, numărul din ce în ce mai mare al celor care copiază la examene i-a adus la exasperare pe oficialii din sistemul de educație. Situația este prezentă de mai mulți ani, astfel că autoritățile au ajuns inclusiv la această măsură nepopulară.

Cei care au susținut REET au fost profesorii stagiari. Ei au fost vizați de campania citată anterior. Totuși, unii dintre aspiranți au aflat despre planul autorităților și au reacționat într-un mod foarte inventiv.

Ei s-au prezentat la examen cu papuci în care aveau montat un dispozitiv bluetooh. Din cauză că erau foarte agitați, ei au fost descoperiți rapid de supraveghetori. Astfel, planul lor de a evita oprirea accesul la Internet prin telefonie mobilă a fost dejucat.

În timpul examenului, banda largă a funcționat doar în zece regiuni din Rajasthan. Miza a fost uriașă, având în vedere că promovarea examenului le permite profesorilor stagiari să obțină un loc de muncă în sistemul de învățământ primar și secundar.

Interes mare pentru posturile din învățământ

Școlile care aveau posturile disponibile sunt administrate de guvernul de la New Delhi și oferă beneficii foarte atractive pentru personalul din învățământ. Aproximativ 1,6 milioane de persoane s-au prezentat la REET.

De-a lungul timpului, în India au fost descoperite mai multe metode de fraudare a examenelor. Unii au apelat inclusiv la profesori din sistemul de educație, care au susținut examenele în locul celor care i-au plătit.

Oamenii legii au descoperit și grupări care procurau ilegal subiectele și apoi le vindeau. În afară de întreruperea Internetului, au mai fost montate camere de supraveghere în toate sălile de curs.

Măsuri excepționale pentru combaterea fraudelor

Ministrul șef al Rajasthanului, Ashok Gehlot, a dezvăluit că până și tipărirea lucrărilor de examen a fost atent monitorizată. Totul, de la tipărirea, transportul și distribuirea testelor, a fost înregistrat pe cameră, iar muncitorii au fost amenințați că vor fi  concediați dacă vor încerca să le divulge.

Chiar și așa, cel puțin zece persoane au fost arestate pentru că au folosit dispozitive Bluetooth ascunse în papuci. Ei așteptau să primească un apel telefonic care era conectat fără fir la niște mici receptoare ascunse în urechi.

Complicii din exterior erau pregătiți să îi sune și să le dicteze răspunsurile corecte la examene, potrivit lui Priti Chandra, reprezentant al poliției din orașul Bikaner, situat în vestul țării.

25.000.000 de indieni au rămas fără Internet duminică

Unii dintre cei care doreau să devină profesori au fost arestați chiar înainte de a intra în sala de examen. Coportamentul lor suspect a atras atenția, iar la percheziții au fost găsite dispozitive în încălțămintea lor.

„Am prins un candidat după examen și a trebuit să îl ducem la un medic pentru a identifica și a îndepărta dispozitivul Bluetooth din ureche″, a declarat Chandra. Cel puțin 25 de studenți au cumpărat papucii high-tech de la o grupare care vinea o pereche cu 600.000 de rupii (6.000 de lire sterline), conform dailystar.co.uk.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: