Evenimentul Zilei > Sport > Până când vor rămâne în stand-by competițiile de fotbal din România. Anunțul președintelui FRF
Până când vor rămâne în stand-by competițiile de fotbal din România. Anunțul președintelui FRF

Până când vor rămâne în stand-by competițiile de fotbal din România. Anunțul președintelui FRF

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a dat noi informații cu privire la situația competițiilor din țară.

Șeful de la „Casa Fotbalului” a oferit noi date în cadrul videoconferinței ce a avut loc marți, între oficialii UEFA și reprezentanții fiecărei federații. Astfel, Burleanu a precizat că întrecerile fotbalistice din România rămân sistate cel puțin până la data de 31 martie, după care vor exista etape intermediare pentru ca sezonul să se poată încheia.

Am discutat astăzi despre abordarea unei flexibilități în sistemul de licențiere pentru cluburi prin extinderea termenelor de finalizare a campionatelor naționale. Pentru România, data este de 28 iunie, în loc de 1 iunie.

Avem în vedere deblocarea intervalului orar pe meciurile din Champions League și Europa League, pentru a ne putea disputa etapele intermediare, inclusiv în zilele de Champions League și Europa League.

Prin suspendarea EURO, vom avea suficient spațiu în calendar, pentru a putea termina competițiile la nivel național. 53 de de competiții fotbalistice în România sunt suspendate până la 31 martie, 52 în organizarea FRF și o competiție în organizarea LPF

Când vine vorba de campionatele interne, înainte de toate, obiectivul numărul 1 este siguranța și sănătatea suporterilor, a jucătorilor, a staff-ului și a tuturor persoanelor angrenate în organizarea unei competiții sportive. (…)

Toate cele 53 de competiții naționale, care aveau termen de suspendare până la 31 martie, se vor amâna cel puțin până la momentul ridicării stării de urgență decretată ieri de președintele României.

Lucrăm în prezent pe mai multe scenarii de reluare a competiției, din 22 aprilie și chiar 13 iunie ca un moment critic. Dacă situația se va înrăutăți, atunci va trebui să fim deschiși la forme inovative de finalizare a competiției: meciuri într-o singură manșă, minigrupe sau chiar propunere de modificare a tururilor preliminare pentru competițiile europene”, a spus Răzvan Burleanu, în cadrul unei videoconferințe susținută de la domiciliu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: