Un asteroid de dimensiuni medii a lovit Pământul cu o viteză de 14,9 kilometri pe secundă, iar NASA a recunoscut că nu știa că va lovi în apele Caraibelor.

Asteroidul de 100 m lăţime numit „MO 2019” a explodat când a lovit atmosfera planetei deasupra Caraibelor, iar modul în care a venit neașteptat spre noi, reafirmă nevoia de mai mulți ochi care să vegheze  cerul.

NASA a spus: „Atunci când a fost observat prima dată, „MO 2019” se afla la aproximativ 310.000 de mile (500.000 de kilometri) de Pământ”.

Davide Farnocchia, om de știință la Centrul de Studii al Obiectelor Apropiate de Pământ (NASO) al NASA, a declarat: „Asteroizii de această dimensiune sunt cu mult mai mici decât ceea ce ne este dat să urmărim„, continuând „iar agenția spațială nu a putut stabili spre ce direcţie se îndrepta roca”.

NASA s-a justificat: „Corpul a fost reperat cu doar o jumătate de oră înainte de impactul cu solul, ceea ce nu a fost suficient pentru a stabili de unde provine obiectul sau exact unde va ateriza”. „Timpul petrecut în apropierea Pământului și detectabil cu capabilitățile actuale ale telescoapelor este relativ scurt”, notează express.

Te-ar putea interesa și: