Evenimentul Zilei > EVZ Special > Palmă puternică primită de Orban. Cum i-a transmis Boc că nu îl susține la șefia PNL
Palmă puternică primită de Orban. Cum i-a transmis Boc că nu îl susține la șefia PNL

Palmă puternică primită de Orban. Cum i-a transmis Boc că nu îl susține la șefia PNL

Aripa Cluj din PNL s-a răzbunat pe Ludovic Orban după ce PNL a permis ca UDMR să pună prefectul la Cluj. Semnalele acestui război intern sunt evident, iar ultimele întâmplări de la Cluj arată că Florin Cîțu a câștigat o zonă importantă.

Liberalii clujeni s-au răzbunat pe Ludovic Orban și nu îl mai susțin pentru un nou mandat la șefia partidului PNL. Primarul Emil Boc și președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, nu l-au însoțit pe liderul liberalilor la conferința de presă susținută, vineri, de către Orban la Cluj.

Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, îi bate obrazul liderului liberalilor, care s-a deplasat, vineri, în județ, pentru a discuta cu mai mulți primari locali despre proiecte administrative importante.

Orban, lăsat de izbeliște la Cluj

Președintele PNL Ludovic Orban a susținut o conferință de presă, vineri, la ora 13.30, la sediul partidului de pe Bulevardul Eroilor, însă s-a trezit cam singur. La fața locului au mai fost prezenți ministrul Agriculturii, Adrian Oros și ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Liberalii clujeni nu au dorit să-l însoțească pe președintele partidului, cu excepția europarlamentarului Daniel Buda și a viceprimarului Dan Tarcea. Alin Tișe și Emil Boc nu s-au prezentat la conferința de presă susținută de Ludovic Orban.

Viceprimarul Dan Tarcea a declarat presei că Emil Boc a absentat de la întâlnirea cu Ludovic Orban pentru că avea stabilită o întrevedere cu un alt ministru.

Tișe îi bate obrazul lui Orban

Președintele CJ Cluj a fost foarte deranjat de atitudinea liderului partidului. Alin Tișe l-a taxat pe Orban pentru ipocrizia de care dă dovadă. Conform declarațiilor liberalului clujean, vizita lui Ludovic Orban la Cluj a reprezentat doar un exercițiu de imagine.

„Nu voi mai accepta ca munca mea din județ să fie folosită ca exerciții de imagine ale unora care vin în vizită pe aici și apoi pleacă. Să-și facă imagine cu activitatea și cu realizările lor, dacă o au. E o chestiune de etică politică”, a subliniat Alin Tise.

PNL Cluj se răzbună pentru numirea prefectului UDMR

Reprezentantul CJ Cluj are resentimente față de autoritățile centrale, în contextul numirii unui prefect UDMR la Cluj. „Oameni incompetenți în județele lor (care nu au câștigat la vot direct nici o bătălie electorală) vin la Cluj să se laude cu munca altora, iar apoi ne tratează cu lipsă de respect: vezi numirea prefectului de Cluj. Ne pretind rezultate electorale bune, iar apoi prin decizii arbitrare ne îngreunează munca politică din județ și ne afectează negativ electoral”, a spus Alin Tișe.

Orban nu mai are susținerea liberalilor clujeni

Președintele CJ s-a declarat neimpresionat de atitudinea oamenilor inferiori politic celor de la PNL Cluj, care se deplasează în județ doar pentru a se lăuda cu munca altuia. Este evident că liberalii clujeni nu îl mai susțin pe Orban la conducerea partidului.

„Activitatea mea politica administrativă este cartea mea de vizita. Politica se schimbă. Oamenii trebuie să se schimbe. Unii din partid încremeniți in funcții nu înțeleg asta și vor fi vânturați de electorat. Reformarea PNL este obligatorie. Un partid nereformat nu poate reforma România”, s-a exprimat Alin Tișe, potrivit gazetadecluj.

Tișe a amenințat cu demisia

Reamintim că în urma numirii prefectului Istvan Tasnadi la Cluj, Alin Tișe i-a trimis o scrisoare deschisă lui Orban prin care i-a cerut să îndrepte „greșeala” de a ceda funcția de prefect al județului UDMR-ului.

Alin Tișe a subliniat atunci, că dacă Orban nu va lua măsuri în acest sens, își va da demisia din partid. Scrisoarea a fost semnată de mai mulți primari din județ.

Ulterior, președintele CJ Cluj a rămas membru al partidului, în ciuda numirii prefectului Istvan Tasnadi la Cluj, din cauză că, odată cu demisia sa din partid, nu ar mai fi putut reprezenta Consiliul Județean.

 

Publicat in categoriile: EVZ Special, Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: