Evenimentul Zilei > Politica > Palma lui Orban pentru Cîțu: „Asta cu pâra pe la alte guverne nu e normală”. Turcan egalează scorul
Palma lui Orban pentru Cîțu: „Asta cu pâra pe la alte guverne nu e normală”. Turcan egalează scorul

Palma lui Orban pentru Cîțu: „Asta cu pâra pe la alte guverne nu e normală”. Turcan egalează scorul

Liderul PNL Ludovic Orban a afirmat duminică că informarea guvernelor țărilor partenere ale României despre criza internă, altfel decât pe canale diplomatice, este neuzuală. „Asta cu pâra pe la alte guverne nu e normală”, spune Orban.

Chiar premierul Florin Cîțu spunea într-o alocuțiune, zilele trecute, că îi va denunța pe cei de la USR PLUS liderilor europeni și SUA, pentru  „alianța toxică” cu AUR în depunerea unei moțiuni de cenzură astfel încât să-i doboare Guvernul.

„Asta cu pâra pe la alte guverne nu e normală”

„Sunt convins că toate guvernele partenerilor noștri din UE și NATO sunt informate pe canalele diplomatice. E oarecum neuzual, nu cunosc conținutul unor astfel de comunicări, dar din punctul meu de vedere trebuie să ne comportăm astfel încât să nu rupem punțile, să nu rupem canalele de negociere, pentru că din punct de vedere politic nu există o altă coaliție care să poată asigura o guvernare bună României. (…) Asta cu pâra pe la alte guverne nu e normală”, a spus președintele PNL.

În timp ce Orban a aplicat o lovitură sub centură premierul Florin Cîțu, Raluca Turcan egala scorul prin nemediatizarea ședinței de la Sibiu, unde șeful PNL și-a prezentat moţiunea de candidat la preşedinţia PNL.

Ludovic Orban, și-a prezintat duminică, la Sibiu, în fieful Ralucăi Turcan, moţiunea de candidat la preşedinţia PNL, în prezenţa a mai puţin de o sută de membri de partid şi fără ca jurnaliştilor să le fie permis accesul în sală pe durata discuţiilor. Ședința nu a fost transmisă nici pe Facebook.

În sala de la Biblioteca ASTRA din Sibiu au fost prezenți preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Sibiu, ministrul Muncii, Raluca Turcan, fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, liderul Organizaţiei Municipale a PNL Sibiu, administratorul public al judeţului, Adrian Bibu, vicepreşedintele Senatului, Nicolae Neagu, prefectul judeţului Sibiu, Mircea Dorin Creţu, dar şi alţi liberali.

Turcan l-a faultat pe Orban

Raluca Turcan a anunţat, la începutul şedinţei, că la Sibiu urmează să îşi prezinte moţiunea de candidatură la şefia PNL şi premierul Florin Cîţu.

Întrebată de ce a închis ședința pentru presă și pentru public, Raluca Turcan a declarat că „îmi pasă de PNL și îmi pasă de ceea ce oamenii așteaptă de la PNL. Dacă nu toți colegii mei din PNL reușesc să se abțină de la atacuri și de la exprimarea frustrărilor personale, atunci este mai bine să ținem discuția doar în partid. Este prețul pe care-l plătim toți, ca lideri, pentru excesele și lipsa de echilibru a unora dintre noi. PNL avea nevoie ca această dezbatere internă sa fie reflectată public, ca românii să vadă ce dorim să facem, ce am făcut, dar în condițiile în care nu putem face asta, mai bine discutăm doar între noi”, notează g4media.ro.

Raluca Turcan este una dintre susținătoarele vocale ale premierului Florin Cîțu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: