Pacienți umiliți în spital. Aruncați în stradă la -7 grade Celsius că „nu respectau distanțarea socială”

Pacienți umiliți în spital. Aruncați în stradă la -7 grade Celsius că „nu respectau distanțarea socială”

Cu toate că afara era un frig de crăpau pietrele, - 7 grade Celsius, angajații Spitalului Județean Bacău i-au dat afară din secția de Oftalmologie pe pacienții care așteptau să intre la medic.

Pacienți umiliți în spital. Personalul spitalului din Bacău, în loc să organizeze un rând de așteptare, a considerat că este mai simplu să strige la pacienți și să îi poftească afara în frig la - 7 grade Celsius, atât cât era afară la aceea oră. Motivul a fost unul pueril. Pacienții nu respectau distanțarea socială.

„Toată lumea afară! Dumneavoastră ce problemă aveţi? Haideţi afară! Ieşi afară! Ieşi afară! Ieşi afară!; Afară! Toată lumea afară!”, au fost doar câteva dintre strigătele angajaţilor spitalului, notează bacau.net.

Potrivit relatărilor de la fața locului, printre cei dați afară din spital pentru că nu respectau distanțarea socială se aflau mulți bătrâni pacienți cu probleme medicale grave ba chiar și persoane operate cu doar o zi înainte.

Ne puteți urmări și pe Google News

Se înmulțesc cazurile în care pacienții sunt tratați ca niște animale de persoane din sistemul de sănătate, adică tocmai din partea acelor care ar trebui să îi trateze.

Un alt exemplu de „tratament” mitocănesc

Un alt caz scandalos a fost semnalat zilele trecute. Părinții unei fetite de un an și șase luni care solicitau o ambulanță, întrucât copilul se simțea foarte rău, au fost apostrofați mitocănește de către angajații serviciului de urgență 112.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) s-a sesizat şi a solicitat declanșarea unei anchete disciplinare împotriva unui operator al Serviciului de Ambulanţă Cluj.

„Ne delimităm categoric de un astfel de comportament total neprofesionist şi nu vom admite ca astfel de situații să fie tolerate, acestea îngreunând scopul comun al tuturor serviciilor de urgenţă de a răspunde prompt şi eficient cetăţenilor care solicită ajutorul prin apel la numărul unic de urgenţă 112”, se mai precizează în comunicatul Departamentulului pentru Situaţii de Urgenţă.

Discuția telefonică a fost făcută publică

Discuţia telefonică a avut loc anul trecut, dar tatăl fetiţei a intrat abia luni, 15 februarie în posesia ei, după ce a făcut o cerere la Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Părinți umiliți când au sunat 112. Serviciul de Ambulanță a deschis o anchetă