Evenimentul Zilei > Actualitate > Şova, studii false în CV
Şova, studii false în CV

Şova, studii false în CV

După ce a fost deconspirat de jurnaliştii de la Kamikaze, Dan Şova şi-a modificat CV-urile de pe toate site-urile. Spre ghinionul său, Google păstrează încă CV-ul original

Până pe 17 septembrie 2012, Dan Şova se lăuda în CV-ul său că are un Master în Drept Fiscal, obţinut în 2007 la London School of Economics and Political Science. După ce jurnaliştii de la Kamikaze au luat legătura cu reprezentanţii acestei şcoli, au aflat că ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul a minţit în CV-ul său cu privire la acest master. Reprezentanţii London School of Economics and Political Science au declarat că au verificat în registrele lor şi că Dan Coman Şova nu a primit de la această instituţie o diplomă care să certifice acest master.
Şi-a modificat rapid toate CV-urile
Contactat telefonic în cadrul emisiunii Talk B1, ministrul Şova a refuzat să recunoască faptul că şi-a trecut în CV un titlu pe care nu îl are. El a încercat să se disculpe prin faptul că nu ar fi zis niciodată că şi-a luat acest Master, ci doar că a participat la cursuri.
În acest sens, Şova a cerut moderatoarei să intre pe site-ul Facultăţii de Drept şi să-i reverifice CV-ul. Ca prin minune, între timp au apărut două fraze în CVul său, unde Şova precizează că a participat la cursurile acestui Master, dar pentru că nu a susţinut examenele şi dizertaţia finală, nu poate fi considerat că a absolvit acest Master. Aceste precizări nu apăreau în CV-ul ministrului, până pe 17 septembrie 2012.
Printr-o simplă chestie tehnică (deschideţi CV-ul şi daţi click dreapta pe el, apoi pe properties), puteţi vedea că CV-ul a fost modificat la ora 14.05, de către Mihai Zaharia, exact înainte ca această ştire să fie breaking news. Când i s-a cerut explicaţii, Şova nu a mai avut argumente. El a precizat că nu ştie cine e Mihai Zaharia.
Turcescu spune că Şova îl ştie pe Zaharia
Jurnalistul Robert Turcescu a afirmat, însă, că cei doi se cunosc. „Mihai Zaharia este o cunoştinţă a lui Şova. Minte când spune că nu îl cunoaşte. E conferenţiar la Facultatea de Automatică şi Calculatoare «Gheorghe Asachi» din Iaşi. Probabil că l-a rugat să-i modifice datele de pe toate site-urile unde există CV-ul său. Google nu a apucat să arate CVul modificat în urmă cu câteva ore, pentru că nu se actualizează atât de repede”, a afirmat Turcescu, la B1 TV.

CITIŢI ŞI:

  • STUDII FALSE. Ministrul Dan Şova a minţit în CV

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: