Evenimentul Zilei > Economie > OTP Bank: 7.000 de clienți ai băncii cu CHF au acceptat planul de conversie stabilit de bancă. IATĂ câți clienți au renunțat la procese
OTP Bank: 7.000 de clienți ai băncii cu CHF au acceptat planul de conversie stabilit de bancă. IATĂ câți clienți au renunțat la procese

OTP Bank: 7.000 de clienți ai băncii cu CHF au acceptat planul de conversie stabilit de bancă. IATĂ câți clienți au renunțat la procese

Mai mult de 7.000 de clienți ai OTP Bank România au semnat deja contractele de conversie, în cadrul programului de conversie a creditelor în franci elvețieni (CHF), după ce au acceptat oferta propusă de bancă, echivalentul a 72% dintre clienții cu credite în CHF, a anunțat astăzi OTP Bank România.

„Prin lansarea programului de conversie a creditelor în CHF, ne-am propus să le oferim clienților noștri una dintre cele mai competitive soluții de pe piață. Fiecare client a primit o ofertă personalizată, în funcţie de tipul său de credit, anul în care a fost acordat și rata inițială a dobânzii. Totul, cu sprijinul experților noștri din rețeaua teritorială de unităţi bancare, pregătiți să ofere oricȃnd consilierea necesară clienţilor cu credite în CHF“, a declarat László Diósi, CEO OTP Bank România.
Discounturile aplicate creditelor în CHF prin programul de conversie au fost preferate de către clienții băncii, în comparație cu rezultatele posibile ale unui caz în instanță, care ar fi implicat un interval de timp mult mai lung de soluţionar și costuri suplimentare pentru clienţi,mai scrie în comunicatul bancar.

879 de clienți au renunțat la procese

Prin urmare, un număr de 879 de contracte de creditare implicate în litigii cu banca au fost convertite și, datorită acestei acțiuni, disputele dintre cele două părți au fost încheiate în mod amiabil. În plus, instanța a stabilit 386 de decizii finale pentru reconcilierea părților implicate.

Pentru 71% dintre litigiile cu banca, reducerile oferite de către OTP Bank prin programul de conversie au fost mai mari decȃt sumele obținute în instanță.
„Numărul atât de mare de clienți interesați de programul de conversie a creditelor în CHF demostrează că am avut reacția pozitivă corectă la una dintre cele mai importante nevoi ale clienților noștri. Discountul mediu oferit pentru conversia creditelor în CHF a fost de 21.2%. Este important să menționăm că, pentru discounturile oferite prin programul de conversie, ne-am asumat un efort financiar de aproximativ 425 de milioane de lei”, a spus Constantin Mareș, Manager de Proiect al Programului de Conversie, OTP Bank România.

Potrivit băncii, discountul mediu acordat clienților băncii pentru împrumuturile în CHF convertite a fost de 21.2%. Programul implică un efort financiar de 425 de milioane de lei, pentru discountul estimat oferit clienților prin programul de conversie.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: