Oțetul de mere, un adevărat medicament pentru organism

Oțetul de mere, un adevărat medicament pentru organism Beneficiile pentru sănătate ale consumului de oțet; plus sfaturi de la un dietetician. Sursa foto Dreamstime

Se spune că dacă se ia o lingură sau două de oțet de mere în fiecare zi, vindecă orice, de la gută la alergii, și multe alte afecțiuni.

Oţetul de mere este unul dintre cele mai vechi remedii naturale folosite de oameni pentru a avea un corp frumos şi sănătos. Conţinutul ridicat de minerale vitale şi oligoelemente, precum potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fac din oţetul de mere un adevărat medicament.

Probabil ai auzit deja despre beneficiile miraculoase ale oţetului de mere, atât în ceea ce priveşte nutriţia, cât şi starea generală de sănătate. Şi dacă până acum ştiai că este eficient în lupta cu răceala şi în războiul cu kilograme în plus, află că oţetul de mere face mai multe miracole decât credeai:

1. Amestecă o cantitate mică de oţet de mere şi o cantitate egală de apă şi pune amestecul într-un recipient cu pulverizator. Aplică amestecul pe părul umed, proaspăt spălat şi lasă-l să acţioneze aproximativ 15 minute, apoi clăteşte din abundenţă. Aciditatea din oţet va distruge ciuperca cauzatoare de mătreaţă, în plus va conferi parului strălucire şi vigoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

2. Oţetul de mere este recunoscut şi pentru beneficiile sale în curele de slăbire. S-a demonstrat ca acidul acetic din oţetul de mere diminuează apetitul şi reduce retenţia de apă. Alte studii au scos la iveala că substantele active din oţetul de mere au capacitatea de a topi grasimea

3. Remediu pentru respiraţia urât mirositoare - Date fiind prin proprietăţile sale antibacteriene, oţetul de mere ajută la prevenirea respiraţiei urât mirositoare. Se poate utiliza în locul apei de gura, amestecând o linguriţă de oţet într-un pahar cu apă.

4. O compresă cu oţet de mere diluat cu apă poate face minuni pentru ten. Substanţele din oţetul de mere echilibrează nivelurile pH-ului din piele, iar beta-carotenul din oţet ajută la încetinirea îmbătrânirii pielii.Stratul acid protector va face ca tenul tău să fie mai catifelat, va absorbi excesul de sebum şi va reduce liniile fine.

5. Eficient agent antibacterian cu un continut ridicat în minerale și oligoelemente vitale pentru un organism sanatos – potasiu, calciu, magneziu, fosfor, clor, sodiu, cupru, fier, siliciu și fluor. Un amestec care conține numai 5% oțet de mere, elimină până la 99% dintre bacterii, 82% dintre mucegaiuri și 80% dintre virusuri.

6. Oțetul de mere este eficient in ameliorarea sau tratarea eczemelor, negilor, arsurilor solare și petelor apărute odată cu înaintarea în vârstă.

7. Contribuie la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Potrivit studiilor, pacienții care suferă de diabet de tip 2 și sunt rezistenți la insulină au raportat o creștere a sensibilității la insulină.

8. Ameliorează durerile de gât - oţetul de mere este considerat un adevărat medicament pentru durerile de gât. Un pahar cu miere de albine se amestecă cu şase linguri de oţet de mere, iar din preparatul obţinut se consumă câte o lingură dimineaţa şi seara. Aceste ingrediente vor lucra împreună având proprietăţi antibacteriene, atenuând durerea.

9. Preparat din mere fermentate, oțetul de mere este bogat în minerale esențiale și în enzime sănătoase și pectine. Acest ingredient din bucătărie ajută la îndepărtarea eficientă a petelor de pe dinți, distruge placa și bacteriile care cauzează cariile și duce treptat la albirea dinților.

10. Unul din principalele sfaturi oferite de naturopaţi pentru prevenţia şi tratarea cancerului este acela de a consuma alimente cu un pH ridicat pentru a alcaliniza corpul în cel mai scurt timp. Combinaţia de oţet de mere, bicarbonat de sodiu şi sirop de arţar reprezintă cea mai eficientă soluţie pentru a obţine acest efect.