Monica Tudor Homentcosvchi, soția decedatului, spune că a fost șocată, vineri, când a aflat că fostul prefect de Constanța, Ioan Albu, a fost arestat la domiciliu. „Pe data de 16 februarie, timpul s-a oprit în loc. Ceea ce s-a întâmplat în acea seară, nu este un accident. Un om beat s-a urcat la volan și mi-a ucis soțul”, plânge femeia.

Ea mărturisește că atunci când i s-a spus cine a provocat accidentul a realizat că vinovatul ar putea scăpa nepedepsit. Familia Albu este una dintre cele mai bogate din județul Constanța. „Prin diferite persoane s-a încercat să ni se ofere o sumă de bani, dar noi am refuzat treaba asta. Noi n-am fost de acord. A fost vorba de o sută de mii de euro”, a dezvăluit, Lucian Dinu, fratele victimei.

Accidentul comis de Ioan Albu, băut la volan,  s-a produs duminică seara, pe DN 3, la ieșirea din comuna Ciocârlia. Fostul prefect al Constanței se îndrepta spre Viișoara, unde familia lui deține o podgorie de vită de vie. La un moment, a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens și s-a izbit violent de mașina pe care-o conducea Relu Tudor, de 44 de ani, din Adamclisi Bărbatul a murit pe loc.

Din verificarea cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,91 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Ioan Albu a fost internat în spital cu fractură de stern. Vineri, la externare, fostul prefect a fost arestat la domiciliu, pentru 30 de zile, de judecătorii din Medgidia. Atât procurorii cât și familia victimei au contestata decizia, urmând să se judece la Tribunalul Constanța.

Cătălin Filișan, avocatul lui Ioan Albu a declarat că ”inculpatul regretă enorm situația creată și va încerca să fie alături de familia victime”.