Evenimentul Zilei > International > Oscar Pistorius ar putea fi ELIBERAT CONDIŢIONAT pe 21 august
Oscar Pistorius ar putea fi ELIBERAT CONDIŢIONAT pe 21 august

Oscar Pistorius ar putea fi ELIBERAT CONDIŢIONAT pe 21 august

Veşti bune pentru atletul sud-african Oscar Pistorius. Acesta ar urma să fie eliberat condiţionat pe 21 august, la 10 luni după ce a fost închis pentru uciderea prietenei sale, Reeva Steenkamp, informează Agerpres, citând The Independent.

Oscar Pistorius a fost găsit vinovat pentru uciderea iubitei sale şi condamnat la 5 ani de închisoare în noiembrie 2014, după un proces care a durat 7 luni. Pistorius a devenit celebru în toată lumea după ce a alergat atât la Jocurile Olimpice, cât şi la cele Paralimpice, deşi are ambele picioare amputate. Eliberarea condiţionată a lui Pistorius a fost aprobată încă de la prima cerere depusă de campionul paralimpic.

Încă de la începutul lui iunie, un membru al familiei Pistorius afirmase că ''Oscar va fi eliberat condiţionat la sfârşitul lunii august''. Atletul, deţinut la închisoarea centrală din Pretoria, beneficiază de legile sud-africane, ce permit ca doar a şasea partea din pedeapsă să fie efectuată în închisoare.

Reeva Steenkamp, 29 ani, model şi licenţiată în drept, a fost împuşcată mortal în 2013, de Valentine's Day, în timp ce se afla în baia luxoasei vile a lui Pistorius, care a tras mai multe focuri de armă, fiind convins că împuşcă un infractor. La proces, atletul a susţinut mereu că a fost vorba de un omor involuntar.

La cererea parchetului sud-african, procesul va fi reexaminat în luna noiembrie 2015, iar dacă verdictul va fi schimbat în crimă cu premeditare, sentinţa poate creşte până la 25 ani închisoare.