Evenimentul Zilei > Actualitate > OSCAR 2014. Cel mai bun film: „12 ani de sclavie”. 7 premii Oscar pentru „Gravity: Misiune in spatiu” | VIDEO
OSCAR 2014. Cel mai bun film: „12 ani de sclavie”. 7 premii Oscar pentru „Gravity: Misiune in spatiu” | VIDEO

OSCAR 2014. Cel mai bun film: „12 ani de sclavie”. 7 premii Oscar pentru „Gravity: Misiune in spatiu” | VIDEO

"12 ani de sclavie" a fost considerat marele favorit al categoriei. Cea mai bună actriţă în rol principal: Cate Blanchett. Cel mai bun actor în rol principal: Matthew McConaughey

<iframe src=”//www.youtube.com/embed/vUQNjfhlREk” frameborder=”0″ height=”349″ width=”620″></iframe>

Premiul Oscar pentru cel mai bun film merge catre 12 ani de sclavie/12 Years a Slave. Brad Pitt a ridicat premiul, a multumit si l-a invitat pe regizorul Steve McQueen sa vorbeasca. Cineastul a mulţumit atât Academiei, cât şi lui Brad Pitt deoarece ,,fără el acest film nu ar fi existat" "Cineva m-a întrebat când aveam 15 ani cine este eroul meu. I-am spus eroul meu sunt eu peste 10 ani. La 25 de ani, aceeaşi persoană m-a întrebat dacă sunt propriul meu erou şi i-am răspuns nici pe departe. Eroul meu sunt eu peste zece ani, întotdeauna“, a spus regizorul si scenaristul Steve McQueen. Nominalizările pentru Cel mai bun film au fost prezentate de către Will Smith. 
Jennifer Lawrence anunţă Cel mai bun actor în rol principal. Statueta i se acorda lui Matthew McConaughey pentru rolul unui bolnav de SIDA din Dallas Buyers Club. Este primul Oscar din cariera actorului. Matthew McConaughey se numara printre favoritii la premiul pentru care a slabit 18 kg.
Daniel Day-Lewis prezintă nominalizarile la statueta pentru Cea mai bună actriţă în rol principal. Asa cum se anticipase premiul merge catre Cate Blanchett, pentru Blue Jasmine.
Angelia Jolie si Sidney Poitier prezinta nominalizarile pentru Cel mai bun regizor, iar premiul merge catre Alfonso Cuaron. Gravity: Misiune in spatiu ia astfel cel de-al saptelea Oscar. "Multumesc tuturor celor care m-au ajutat sa fac acest film. Gravity a fost o experienţă care te schimbă. Sandra Bullock este cel mai minunat om pe care l-am întâlnit. Sandra tu esti Gravity. Tu esti sufletul acestui film", a spus Alfonso Cuaron.
Premiul pentru Cel mai bun scenariu adaptat merge catre John Ridley, pentru 12 ani de sclavie. Statueta pentru Cel mai bun scenariu original merge catre Spike Jonze, pentru Her.
„Let it Go“, hit-ul din Frozen ce a fost interpretat pe scenă de Idina Menzel, cu cateva minute in urma, a fost desemnat Cel mai bun cântec
Jamie Foxx şi Jessca Biel prezintă nominalizarile pentru Cea mai bună coloană sonoră. Cel de-al aselea premiu Oscar pentru Gravity: Misiune in spatiu merge către Steven Price.
Un moment in memoriam, dedicat artistilor care au murit în 2014. Printre cei onoraţi de către Academie: Karen Black, James Gandolfini, Carmen Zapata, Hal Needham, Ellen Brennan, Richard Shepherd, Paul Walker, Deanna Durbin, Eduardo Coutinho, Riz Ortoilani, Peter O’Toole, Richard Griffiths, Roger Ebert, Shirley Temple, Juanita Moore, Joan Fonatine, Harold Ramis, Maximilian Schell, Gilbert Taylor şi Philip Seymour Hoffman. Bette Midler interpretează "The wind beneath my wings".
<iframe src=”//www.youtube.com/embed/kMQxxaCgOX0″ frameborder=”0″ height=”349″ width=”620″></iframe>
Jennifer Garner şi Benedict Cumberbatch acordă Oscarul pentru Cea mai bună scenografie filmului „Marele Gatsby“
Whoopi Goldberg, care a primit premiul Oscar in 1990 pentru interpretare  din „Ghost“, o introduce pe Pink. Cantareata a interpretat tema muzicala din Vrajitorul din Oz, Somewhere over the Rainbow cu ocazia celei de-a 75-a aniversare a peliculei. In filmul din 1939 a jucat actrita Judy Garland, care a si interpretat melodia in original. In sala se aflau cei trei copii ai actritei Judy Garland.
Inca doua statuete Oscar pentru „Gravity: Misiune în spaţiu“, thrillerul SF al regizorului mexican Alfonso Cuaron. Pentru Cea mai buna imagine, nominalizarile prezentate de Bill Murray şi Amy Admas si pentru Cel mai bun montaj.
Nominalizările categoriei Cea mai bună actriţă în rol secundar au fost prezentate de actorul Christoph Waltz. Premiul i-a revenit actritei Lupita Nyong’o, pentru rolul pentru rolul sclavei Patsey din „12 ani de sclavie“.  „Vreau să salut spiritul tinerei Patsey şi vreau să-i mulţumesc lui Solomon Northup pentru că a spus această poveste. Le multumesc parintilor mei pentru tot ce m-au invatat si fratelui meu care mi-a fost si cel mai bun prieten“, a spus actriţa cu vocea sugrumata de emotie.
<iframe src=”//www.youtube.com/embed/o9n8ODUssyA” frameborder=”0″ height=”465″ width=”620″></iframe>
Angela Lansbury, Steve Martin şi creatorul de costume Piero Tosi primesc câte un Oscar onorific. Angelina Jolie este şi ea recompensată cu o statuetă pentru activitatea umanitară.

Chris Hemsworth şi Charlize Theron prezintă premiul Oscar pentru Cel mai bun mixaj de sunet. Premiul revine productiei „Gravity: Misiune în spaţiu“.Aceeasi productie a primit si Oscarul pentru Cel mai bun montaj de sunet.

Oscarul pentru Cel mai bun film străin merge în Italia, pentru „The Great Beauty“ (La grande bellezza) in regia lui Paolo Sorrentino.

Categoria Cel mai bun actor în rol secundar este prezentata de Anne Hathaway, câştigătoarea de anul trecut la categoria Cea mai bună actriţă în rol secundar pentru interpretarea din musicalul „Mizerabilii“. Oscarul pentru Cel mai bun actor în rol secundar este câştigat de actorul Jared Leto pentru interpretarea transsexualului bolnav de SIDA din „Dallas Buyers Club“.
„Sunt foarte mândru să fiu parte din această călătorie alături de colegii mei nominalizaţi. Te iubesc, mamă. Pentru toţi visătorii din toate colţurile lumii care urmăresc ceremonia, pentru cei din Ucraina şi Venezuela. Acest premiu este pentru toţi cei care au pierdut bătălia cu SIDA şi pentru cei care s-au simţit neîndreptăţiţi“.
Samuel L. Jackson şi Naomi Watts prezintă nominalizările categoriei Cele mai bune costume. Oscarul revine designerului Catherinei Martin pentru costumele din „Marele Gatsby/ The Great Gatsby“.
Nominalizarile Cel mai bun scurtmetraj de animaţie şi Cel mai bun film de animaţie sunt citite de Matthew McConaughey.  „Dacă este un lucru la care nu mă pricep, acela este filmul de animaţie“, a glumit  Matthew McConaughey. Oscarul a revenit scurtmetrajului animat „Mr. Hublot“, realizat de Laurent Witz şi Alexandre Espigares.
Oscarul pentru Cel mai bun film de animaţie a mers catre „Regatul de gheaţă/ Frozen“, realizat de Chris Buck, Jennifer Lee şi Peter Del Vecho.
Premiul pentru Cele mai bune efecte speciale a mers catre „Gravity: Misiune în spaţiu“.
Karen O a interpretat piesa „The Moon Song“, de pe coloana filmului nominalizat la Oscar, „Her“.
Oscarul pentru Cel mai bun scurtmetraj merge la „Helium“, realizat de Anders Walter şi Kim Magnusson, iar cel pentru Cel mai bun scurtmetraj documentar la „The Lady in Number 6: Music Saved My Life“.
„20 Feet from Stardom“ câştigă premiul pentru Cel mai bun film documentar.
S-a dat startul celei de-a 86-a ediții a galei Oscarurilor. Peliculele American Hustle şi Gravity conduc, fiecare cu câte zece nominalizări. 12 Years a Slave are nouă. Dallas Buyers Club, Nebraska şi Captain Phillips au cate şase nominalizări şi  The Wolf of Wall Street cu cinci.
<iframe src=”//www.youtube.com/embed/s58IWv-pY2Q” frameborder=”0″ height=”465″ width=”620″></iframe>
Cel mai aşteptat eveniment de la Hollywood a a avut-o ca gazda pe cunoscuta prezentatoare TV, actrita Ellen DeGeneres, care a glumit toata seara. „Lucrurile stau foarte diferit în acest an. Acum şapte ani, când am fost gazdă, Cate Blanchett era nominalizată, Meryl Streep era nominalizată, Leonardo DiCaprio era nominalizat. Dar multe s-au schimbat“, a glumit îndrăgita prezentatoare. Ellen DeGeneres a amintit si de momentul de anul trecut când Jennifer Lawrence a căzut pe scări în timp ce se îndrepta spre scenă pentru a-şi primi premiul pentru rolul din „Scenariu pentru happy-end“. Jennifer Lawrence a cazut insa si in aceasta seara. „Nu voi spune nimănui că ai căzut şi în această seară. A căzut când a coborât din maşină. Ştii ceva? Dacă vei câştiga, propun să-ţi aducem noi statueta“, a glumit gazda. Pentru a destinde atmosfera Ellen DeGeneres i-a invitat pe cei prezenti, numai nume mari din Cetatea filmului, la o pizza. Celebra prezentatoare nu a glumit, a comandat pizza si i-a servit pe actori chiar in sala in care se decernau premiile. Surprinzator, majoritatea n-au refuzat. Ceva mai tarziu a strans si banii pentru pizza, intr-o palarie: Harvey Weinstein a oferit 200 de dolari, Brad Pitt spune ca nu are în buzunar decât 20 de dolari. "Ellen DeGeneres a facut cele mai bune glume", a scris USA TODAY.

Bradley Cooper, Maryl Streep, Jennifer Lawrence, Brad Pitt, Julia Roberts, Angelina Jolie,  si Jared Leto, o parte dintre actorii nominlizati la premii au facut o poza alaturi de Ellen DeGeneres. Poza este făcută de Bradley Cooper.

Lista completa a nominalizarilor
Cel mai bun film
Nominalizari:

12 Years a Slave – Dede Gardner, Steve McQueen, Brad Pitt, Jeremy Kleiner, Anthony Katagas
Captain Phillips – Dana Brunetti, Scott Rudin, Michael De Luca Her – Megan Ellison, Vincent Landay, Spike Jonze
American Hustle – Megan Ellison, Richard Suckle, Jonathan Gordon, Charles Roven
The Wolf of Wall Street
Nebraska
– Ron Yerxa, Albert Berger
Philomena – Tracey Seaward, Steve Coogan, Gabrielle Tana
Dallas Buyers Club – Rachel Winter, Robbie Brenner
Gravity – Alfonso Cuarón, David Heyman

Cel mai bun actor in rol principal
Nominalizari

Matthew McConaughey – Dallas Buyers Club
Chiwetel Ejiofor – 12 Years a Slave
Leonardo DiCaprio – The Wolf of Wall Street
Bruce Dern – Nebraska
Christian Bale – American Hustle
Cea mai buna actrita in rol principal
Nominalizari

Judi Dench – Philomena
Sandra Bullock – Gravity
Amy Adams – American Hustle
Cate Blanchett – Blue Jasmine
Meryl Streep – August: Osage County
Cel mai bun regizor
Nominalizari

David O. Russell – American Hustle
Alfonso Cuarón – Gravity
Alexander Payne – Nebraska
Martin Scorsese – The Wolf of Wall Street
Steve McQueen – 12 Years a Slave
Cel mai bun montaj de sunet
Nominalizari

Gravity – Glenn Freemantle
The Hobbit: The Desolation of Smaug – Chris Ward, Brent Burge
Captain Phillips – Oliver Tarney
Lone Survivor – Wylie Stateman
All Is Lost – Richard Hymns, Steve Boeddeker
Cel mai bun documentar (lungmetraj)
Nominalizari

20 Feet from Stardom
The Act of Killing – Joshua Oppenheimer,
Signe Byrge Sørensen
Dirty Wars
– Jeremy Scahill, Rick Rowley
Cutie and the Boxer – Zachary Heinzerling, Lydia Dean Pilcher
Al Midan – Karim Amer, Jehane Noujaim
Cele mai bune efecte vizuale
Nominalizari

Star Trek Into Darkness – Ben Grossmann, Pat Tubach, Burt Dalton, Roger Guyett
Gravity – Timothy Webber, Neil Corbould, Chris Lawrence, David Shirk
The Hobbit: The Desolation of Smaug – David Clayton, Eric Saindon, Eric Reynolds, Joe Letteri
Iron Man 3 – Christopher Townsend, Erik Nash, Guy Williams, Daniel Sudick
The Lone Ranger – Gary Brozenich, John Frazier, Tim Alexander, Edson Williams
Cel mai bun scenariu adaptat
Nominalizari

Philomena – Steve Coogan, Jeff Pope Before Midnight – Julie Delpy, Richard Linklater, Ethan Hawke
Captain Phillips – Billy Ray
12 Years a Slave – John Ridley
The Wolf of Wall Street – Terence Winter
Cel mai bun cantec original
Nominalizari

Robert Lopez, Kristen Anderson-Lopez – Frozen
Adam Clayton, The Edge, Larry Mullen Jr., Bono – Mandela: Long Walk to Freedom
Spike Jonze, Karen O – Her
Dennis Spiegel, Bruce Broughton – Alone Yet Not Alone
Pharrell Williams – Despicable Me 2
Cel mai bun film de animatie (lungmetraj)
Nominalizari

Kaze tachinu – Toshio Suzuki, Hayao Miyazaki
Ernest et Célestine – Benjamin Renner, Didier Brunner
Frozen – Peter Del Vecho, Chris Buck, Jennifer Lee
Despicable Me 2 – Pierre Coffin, Christopher Meledandri, Chris Renaud
The Croods – Chris Sanders, Kirk De Micco, Kristine Belson
Cel mai bun scurtmetraj
Nominalizari

Helium – Kim Magnusson, Anders Walter
The Voorman Problem – Mark Gill, Baldwin Li
Avant que de tout perdre – Xavier Legrand, Alexandre Gavras
Pitääkö mun kaikki hoitaa? – Selma Vilhunen,
Kirsikka Saari Aquel no era yo – Esteban Crespo
Cel mai bun film strain
Nominalizari

The Hunt
L’image manquante
La grande bellezza
The Broken Circle Breakdown
Omar

Cel mai bun actor in rol secundar
Nominalizari

Jonah Hill – The Wolf of Wall Street
Jared Leto – Dallas Buyers Club
Barkhad Abdi – Captain Phillips
Michael Fassbender – 12 Years a Slave
Bradley Cooper – American Hustle
Cea mai buna imagine
Nominalizari

Inside Llewyn Davis – Bruno Delbonnel
Nebraska – Phedon Papamichael
The Grandmaster – Philippe
Le Sourd Prisoners – Roger Deakins
Gravity – Emmanuel Lubezki
Cel mai bun mixaj de sunet
Nominalizari

The Hobbit: The Desolation of Smaug – Tony Johnson, Christopher Boyes, Michael Semanick, Michael Hedges
Captain Phillips – Mike Prestwood Smith, Mark Taylor, Chris Munro, Chris Burdon
Lone Survivor – Beau Borders, Andy Koyama, David Brownlow
Gravity – Christopher Benstead, Skip Lievsay, Chris Munro, Niv Adiri
Inside Llewyn Davis – Skip Lievsay, Peter F. Kurland, Greg Orloff
Cea mai buna coloana sonora
Nominalizari

Saving Mr. Banks – Thomas Newman
Philomena – Alexandre Desplat
The Book Thief – John Williams
Gravity – Steven Price Her – Owen Pallett, William Butler
Cea mai buna actrita in rol secundar
Nominalizari

Lupita Nyong’o – 12 Years a Slave
Sally Hawkins – Blue Jasmine
Jennifer Lawrence – American Hustle
June Squibb – Nebraska
Julia Roberts – August: Osage County

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: