Evenimentul Zilei > Social > A apărut o nouă orientare sexuală. Nu seamănă cu nimic din ceea ce știai despre comunitatea LGBT
A apărut o nouă orientare sexuală. Nu seamănă cu nimic din ceea ce știai despre comunitatea LGBT

A apărut o nouă orientare sexuală. Nu seamănă cu nimic din ceea ce știai despre comunitatea LGBT

Orientările sexuale sunt din cele mai diverse, cel puțin așa o spun unele studii și membrii comunității LGBT. Noua orientare sexuală se numește autosexualitate, dar nu are legătură cu narcisismul. Cum te poți căsători cu tine însuți

Pe lângă heterosexualitate și homosexualitate, mai există și alte moduri prin care oamenii își exprimă sexualitatea. De asemenea, există și autosexualitatea., scrie The Guardian.

Oamenii nu cunosc atât de multe despre autosexualitate. Aceasta are la bază ideea de a fi atras sexual de propria persoană. Poate sau nu să vină la pachet cu autoromantismul – atunci când un om percepe relația cu sine drept una romantică.

Autosexualitatea presupune ca o persoană să fie încântată de modul în care arată, iar propriul trup nud să trezească dorință sexuală. Cu alte cuvinte, autosexualitatea înseamnă îndrăgostirea de propria persoană. Sunt aceleași caracteristici pe care le întâlnim la orice îndrăgostit, doar că gesturile ce rezultă din asta sunt îndreptate către propria persoană.

Ghia Vitale este autosexuală și autoromantică. Este logodită cu sine din martie 2017 și urmează să organizeze nunta. Și-a dat seama de propria sexualitate la vârsta de 7 ani, însă nu și-a explorat sentimentele până la facultate.

 „Definiția mea pentru autosexualitate este să fii atras de propria persoană. Am fost atrasă de mine de când am devenit conștientă că există atracție sexuală. Îmi amintesc că aveam în jur de 7 ani atunci când m-am uitat pentru prima dată în oglindă și am simțit atracție. 

Nu am auzit însă termenul de autosexual până când nu am terminat facultatea, în 2013. Atracția pe care o simțeam față de mine mi-a provocat sentimente de confuzie uneori, însă din momentul în care am aflat despre autosexualitate, m-am bucurat că există un termen pentru experiența mea. (…) Înainte de asta, am avut sentimente de natură romantică și dorință sexuală pentru mine, însă am presupus întotdeauna că trebuie să fii cu o altă persoană pentru ca societatea să te valideze. Acum realizez că relația mea cu mine este la fel de validă ca orice altă relație.”, a povestit Ghia Vitale.

Căsătoria cu propria persoană nu este întâlnită des. Cu toate acestea, nu este un fenomen nou. Nu e recunoscută legal în nicio țară din lume, însă tot mai mulți oameni apelează la această ceremonie. O companie din Japonia chiar oferă pachete de nuntă cu propria persoană, destinate femeilor singure sau celor care nu au fost fericite într-o căsătorie anterioară.