Evenimentul Zilei > Monden > Organizator Untold acuză autoritățile de ”dublă masură” după evenimentul de la Şumuleu Ciuc. ”De ce la pelerinaj e voie și la festival nu?”
Organizator Untold acuză autoritățile de ”dublă masură” după evenimentul de la Şumuleu Ciuc. ”De ce la pelerinaj e voie și la festival nu?”

Organizator Untold acuză autoritățile de ”dublă masură” după evenimentul de la Şumuleu Ciuc. ”De ce la pelerinaj e voie și la festival nu?”

Edy Chereji, director de comunicare la Untold, a reacționat ieri, după ce au fost difuzate imagini de la pelerinajul de Rusaliile catolice de la Şumuleu Ciuc, cel mai mare pelerinaj al catolicilor din România şi primul după ridicarea restricţiilor de către guvern, la care s-a estimat că vor participa, în două zile, peste 40.000 de oameni

Chereji a postat pe Facebook un mesaj în care și-a exprimat revolta față de felul în care procedează autoritățile, care limitează la 500 numărul de participanți la festivaluri în aer liber, dar permit desfășurarea unei procesiuni religioase cu zeci de mii de pelerini.
”Încep prin a vă spune că nu am nimic cu Biserica. De fapt, cu nici o biserică. Foarte bine că se organizează pelerinaje. Nu e primul şi nici nu vă fi ultimul, pe timp de pandemie. Dar nu am cum să nu fiu deranjat de dubla măsură cu care ne tratează autorităţile?” a scris organizatorul Untold

”Care e diferenţa, ca organizare, între pelerinajul de azi şi un festival? Ai zice că e vorba tot de zeci de mii de oameni la un loc, tot aer liber, tot pandemie. Există, totuşi, o diferenţă! Aceea că noi am propus ca la evenimentele noastre ABSOLUT toţi participanţii să fie persoane vaccinate, testate sau care au trecut prin boală!” a mai adăugat acesta.

”Dacă astfel de evenimente se pot organiza, azi, în luna mai, nu ar fi normal ca autorităţile să înţeleagă că evenimente serioase, organizate după norme dovedite ştiinţific, care reduc spre zero riscurile de transmitere Covid19, ar trebui permise măcar începând cu luna august?  Nu e revoltător pentru noi, cei care venim cu cele mai riguroase norme şi soluţii, plătim taxe şi impozite, să fim restrictionati pe motiv că încă nu este sigur să organizezi evenimente cu mai mult de 500 de persoane, dar în acelaşi timp să stăm şi să ne uitam la imagini cu zeci de mii de oameni, participând la un pelerinaj?    Toată lumea are dreptul la normalitate! Şi vă garantez că nu suntem două tabere. Sunt mulţi tineri care merg la biserică precum şi la concerte! Dacă sunt responsabili, se vaccinează, se testează, de ce îi legaţi la un ochi şi le astupaţi o ureche?” a mai scris directorul de comunicare Untold.

Tradiționalul eveniment de Rusaliile Catolice a adunat zeci de mii de pelerini la Șumuleu Ciuc, în județul Harghita.„Este cel mai mare pelerinaj din Europa Centrală și de Est”, spune ministrul Mediului, Tánczos Barna, care a participat și el la procesiunuea și slujba religioasă.

 

 

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: