Evenimentul Zilei > Actualitate > Oreste Teodorescu primește o lovitură grea. L-au oprit în trafic pentru un control de rutină și i-au deschis dosar penal
Oreste Teodorescu primește o lovitură grea. L-au oprit în trafic pentru un control de rutină și i-au deschis dosar penal

Oreste Teodorescu primește o lovitură grea. L-au oprit în trafic pentru un control de rutină și i-au deschis dosar penal

Prezentatorul de televiziune Oreste Teodorescu a fost depistat în trafic conducând sub influența substanțelor psihoactive.

Oreste a fost oprit de polițiștii serviciului de poliție rutieră pe o stradă din Sectorul 1 al Capitalei, pentru o verificare de rutină. Incidentul s-a petrecut la începutul lunii acesteia, pe 2 noiembrie.

Polițiștii i-au cerut lui Oreste Teodorescu să sufle în aparatul Drug Test. Iar rezultatul ar fi fost conform informațiilor prezentate presei, pozitiv. Cu alte cuvinte, Oreste Teodorescu ar fi consumat substanțe interzise cu efect psihoactiv.

În aceste condiții, prezentatorul de televiziune a fost condus la Institutul Național de Medicină Legală. Aici i-au fost recoltate noi probe de sânge, pentru confirmarea rezultatului pentru droguri cu aparatul Drug Test.

Pe numele lui Oreste Teodorescu a fost deschis dosar penal, iar polițiștii au demarat o anchetă pentru conducerea sub influența substanțelor psihoactive. Lucrarea a fost deja înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

IML urmează să stabilească rezultatul analizelor

Urmează ca Institutul de Medicină Legală să confirme sau să infirme primele constatări ale polițiștilor. Conform estimărilor, durează aproximativ 60 de zile până când rezultatele acestor analize vor fi gata.

Despre Oreste Teodorescu s-a mai spus că ar fi un consumator de droguri. În anul 2018 el a fost dus la DIICOT Ploiești pentru a fi audiat într-un dosar de trafic de droguri în care au fost implicate mai multe persoane publice. Printre acestea s-a aflat și designerul Răzvan Ciobanu, decedat între timp.

Oreste Teodorescu a fost audiat ca martor și a spus că îl cunoaște doar pe Răzvan Ciobanu, în cadrul acestei anchete.

Ce prevede legea în cazul șoferilor consumatori de droguri

Conform prevederilor Codului Rutier, șoferii care sunt depistați la volan sub influența drogurilor riscă pedeapsa cu închisoarea cuprinsă între un an și 15 ani. În trecut, secretarul de stat Raed Arafat a cerut înăsprirea pedepselor pentru șoferii drogați.

„Măsurile care se iau împotriva celor care consumă droguri la volan şi măsurile de prevenire după depistare poate că vor trebui înăsprite. În sensul că o persoană depistată cu consum de droguri să se asigure că nu mai conduce autovehiculul doar dacă persoana respectivă nu mai consumă droguri.

Pentru că acest consum de droguri nu este un lucru simplu. E mult mai greu decât consumul de alcool. Deci consumul de droguri și condusul nu trebuie să fie combinate niciodată”, declara Raed Arafat.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.